Tegnap aranygaluskát ( a receptek itt és itt találhatók: ha érdekel valakit,) sütöttem,hát nem fáztam a konyhában az biztos,de ezt csak a főétel után ettük, hús leves volt,hamis lecsós karajt sütöttem,hozzá burg.pürét,és zöldséges kuszkuszt.Fénykép ennyi készült.
A receptet bárhol megtalálod:
Én így készítettem:
Egy 330 grammos tejföl,egy 175 grammos, 6 evőkanál porcukor egy citrom leve,3 dl tejszin+egy kanál porcukor,és másfél tasak habfixáló por.
A kész masszába beletördelem a tetszés szerinti babapiskótát.Én így szoktam mert így teljesen magába szívja a nedvességet,és amikor először találkoztam ezzel a desszerttel azt olvastam ez az eredeti változat.
Szeretem a széleit |
A receptet bárhol megtalálod:
Én így készítettem:
Egy 330 grammos tejföl,egy 175 grammos, 6 evőkanál porcukor egy citrom leve,3 dl tejszin+egy kanál porcukor,és másfél tasak habfixáló por.
A kész masszába beletördelem a tetszés szerinti babapiskótát.Én így szoktam mert így teljesen magába szívja a nedvességet,és amikor először találkoztam ezzel a desszerttel azt olvastam ez az eredeti változat.
Mindegyik szuper:) Te ha beszabadulsz a konyhába, akkor csak ontod a finomságokat:) A citromos dolgokat én is nagyon szeretem.
VálaszTörlésKöszi!
TörlésJól jött ez a citromos álom ebben a fene nagy melegben.
Bár én ezt így nem tudnám egy leültömben végigenni, de mind annyira finomak! Az aranygaluska: régóta szemezek vele, a saláta: nekem is nagy kedvencem, és a citromos álomról ne is beszéljünk, családi kedvenc. Nem így készítettem, de ez még sokkal gyorsabb! Jó ötlet!
VálaszTörlésAz aranygaluska nagyon finom,főleg ha jól eltalálod a tésztát,és borsodóval a legjobb.Salátáznom viszont kötelező lesz a derékbőségem miatt.
TörlésA citromos álom pedig nagyon jól jött ebben a nagy melegben.
Jöhet mind a három!
VálaszTörlésOké!!!:):):)
TörlésFinomakat készítettél!:):)
VálaszTörlésKöszi! És igaz!!puszi.
TörlésDear Mellissina, These golden dumplings look wonderful.
VálaszTörlésDear Catherine!
TörlésThank you so much for visit! and thank you!
Nagy kedvencünk az aranygaluska, sajnos én még nem próbálkoztam vele, vanília sodóval az igazi, legalábbis anyukám így készítette.
VálaszTörlésTényleg nagyon ügye vagy, és ha beszabadulsz a konyhába .... :)
Köszi!
TörlésVanília sodóval készült, de szerintem borsodóval tökéletes! Hát elég macerás,mint minden kelt tészta.
Én még nem készitettem arany galuskát, de a tiéd, nagyon kivánatos, és zivesen ennék belőle, egy-kettőt! Minden finom. A saláta, és a citromos deszert is! Az egégsz ebédtöl egy jót lehet pihenni! Nem tudtam hogy már nálatok olyan nagy hőség van, nálunk meg minden nap csak eső, de azért ki süt a nap is egy kis időre...ez a Floridai idő most, ja, meg a nagy szél fujás!
VálaszTörlésPuszi!
Köszönöm,tényleg finom,kicsit hizlal de nem baj.A citromos álmot imádom,mert egyszerűen mennyei.
VálaszTörlésItt nagyon meleg van,szinte kánikula,és mindig nagy vihar a vége.Nem bírom a meleget,inkább legyen hideg.
A szelet én sem kedvelem,mindig akkor fúj amikor nem kellene.
Remélem a kezed oké!puszi!:):):)