Sokáig halogattam a házi torta sütést,mert ugyan azt mondják hű de könnyű,de azért valljuk be őszintén macerás,és sok a mosogatni való utána!:(:( Persze lehet hogy a rutin segít,de nem vagyok biztos ebben!!!
És persze tudom vannak kimondott konyhai tehetségek,de én nem tartozom közéjük!Sajnos,vagy mégsem???
És persze tudom vannak kimondott konyhai tehetségek,de én nem tartozom közéjük!Sajnos,vagy mégsem???
Nem lett tökéletes,igazi házi kinézete van!
Most itt javítok,a krémet a receptvilágból hoztam!Mindig elfelejtem a linket!Bocsi!
Most itt javítok,a krémet a receptvilágból hoztam!Mindig elfelejtem a linket!Bocsi!
A piskótát 6 tojásból,6 evőkanál kristálycukorból,6 evőkanál lisztből és csipet sóból készítettem.Legközelebb kicsit változtatok az ízén.Szépre sült a piskótám,csak egy kicsit ment le a teteje amikor kihűlt.
A krém főzött krémből lett:
Kávékrém:
4 evőkanál kristálycukor,
2 tojás,
2 adag kávé,
10 dkg étcsokoládé,
20 dkg vaj,
16 dkg porcukor,
csipet só.
A tojásokat a kr.cukorral jól kikeverjük,beletördeljük a tábla csokoládét,és hozzáadjuk a lefőzött kávét,és lassú tűzön folyamatos keveréssel sűrű krémmé főzzük.Kihűtjük,a vajat a porcukorral habosra keverjük,és bele keverjük a kávés krémbe,vagy fordítva.
Három részre vágtam a piskótát,és megkentem a krémmel,nekem kicsit hígabb lett,mert nem tartottam be a kávé mennyiségét,de nem nagyon ártott meg a tésztának,mert finom könnyű lett!Így nem tudtam nagyon díszíteni,mert ugyan betöltöttem habzsákba,nyomtam is a tetejére valamit,de nem nagyon mutat!!!No de se baj!!!!!Megesszük az tuti!!!!A világosabb képen még csak csíkok vannak!!!
Három részre vágtam a piskótát,és megkentem a krémmel,nekem kicsit hígabb lett,mert nem tartottam be a kávé mennyiségét,de nem nagyon ártott meg a tésztának,mert finom könnyű lett!Így nem tudtam nagyon díszíteni,mert ugyan betöltöttem habzsákba,nyomtam is a tetejére valamit,de nem nagyon mutat!!!No de se baj!!!!!Megesszük az tuti!!!!A világosabb képen még csak csíkok vannak!!!
Egy szeletet most szívesen elfogadnék, imádom a mokka tortát.
VálaszTörlésNagyon finom lehet!:)
VálaszTörlésMegdicsérlek, mert nagyon szép lett a tortád.És hidd el kezdetnek nem is rossz!!!!Sőt!!!!puszi Én!
VálaszTörlésMmm, LECKER! :)
VálaszTörlésMrita!
VálaszTörlésSzívesen adom!!!!
Flóra!
VálaszTörlésKöszönöm,finom lett.
tücsi!
VálaszTörlésKöszi,igyekszem!puszi!
Maya!
VálaszTörlésKöszönöm!!!!
Ezer éve keresem ezt a receptet, gyerekkorom nagy kedvence. Azt hiszem valamelyik itthonülős délelőttömön el is készítem,talán van is itthon hozzá minden. Köszönöm!
VálaszTörlésGratulálok. Szerintem közéjük tartozol hidd el Magadról! Szép hetet!
VálaszTörlésÜgyes vagy, az én első tortám még bénább lett, de nem adtam fel :D
VálaszTörlésDrága mellissina, egyetértek macerás, nagyon-nagyon!!! De élveztem mindet, és megnyugtatlak biztosan befalnék belőle két szeletet is annyira jól néz ki!!! Meglátod egyre jobban fogod élvezni, persze, ha időd engedi! :)
VálaszTörlésGratulálok! Egyetértek, elég macerás szerintem is a tortasütés, de aztán, ha jól sikerül, az kárpótol mindenért :)
VálaszTörlésLilla!
VálaszTörlésRemélem ízleni fog,a krémet a receptvilágból hoztam,de már korrigáltam a bejegyzésembe,mindig elfelejtem!
Nekem mindegy honnan van, köszönöm. Most sül a piskóta, a krém már cárja, hogy beletöltsem a piskótába...:)
TörlésMági!
VálaszTörlésKöszönöm!! Tudod a jó pap is holtig tanul!Hát még én!!!!
Panna!
VálaszTörlésMindig azt mondom az íze a fontos,na jó persze azért nem árt ha szép is!Igyekszem,taposom a tanuló éveim!:):)Ez az ami nem korfüggő!!!:):)már hogy a tanuló éveim.
Barbi!
VálaszTörlésKöszönöm,egyre jobb ahogy érik össze,de hamarosan a végére érünk,és mielőtt elfogyna, ezért küldök virtuálisan két szeletet.:):):)Remélem a következő tortám szebb lesz!:):)
wanna!
VálaszTörlésKöszönöm!Amikor ránéztem mondtam is ó szegénykém,ne haragudj,ettől még lehetsz finom.:):):)
Lilla!
VálaszTörlésEgyetértek,nekem is mindegy honnan van ha jó,és ízlik! Remélem hamarosan megnézhetem!Sok sikert!Most már én is gondolkozom a következő tortámon.