Piroska-receptesfüzetéből!!

Piroska-receptesfüzetéből!!

Piroska receptesfüzetéből

Piroska receptesfüzetéből
nyár 2016.

2012. március 3., szombat

A mai desszert török rizspuding,és gesztenyével kevert süti.

A  mai desszert török rizspuding,és gesztenyével kevert süti!!
A török rizspuding receptje a következő,az eredeti!Nekem nem volt kukoricakeményítőm,vaníliás pudingporral helyettesítettem,de ismétléskor már lesz keményítőm.!Gyorsan elkészíthető egyszerű de finom recept!!!A recept a No Saltyról van.

Hozzávalók:

750 ml tej,
5 dkg rizs,
5 evőkanál kristálycukor,
1,5 evőkanál kukorica keményítő,
csipet só.


Elkészítés:

Fél liter tejet felforralunk,majd beletesszük a rizst és néha megkeverve közepes lángon főzzük.Én beáztattam egy egész éjszakára,és nem kell annyit főzni,és sokkal puhább lesz.
Amikor a rizs megpuhult,hozzáadjuk a cukrot,a sót és a maradék tejben elkevert keményítőt is lassan hozzácsurgatjuk.Annyit változtattam rajta,hogy nem keményítőt használtam,hanem 2 evőkanál vanília pudingporral kevertem ki a cukrot a maradék tejjel,és úgy öntöttem a főzött rizshez,majd addig kevertem amíg megfelelő állagú nem lett!


A rizspudingot négy kis tálkába elosztjuk.Kihűlve tálaljuk.Az eredeti recept díszítés nélküli.

A gesztenyével kevert süti hozzávalói!Saját találmány.

3 egész tojás,
15 dkg sütőcukor,ha valaki nem nagyon szereti a nagyon édeset,akkor szerintem elég 10 dkg is,mivel a gesztenye massza édes.
1 csomag vaníliás cukor,
két evőkanál tejpor,
ezért csak 12 dkg liszt kell,
1 evőkanál sütőpor,egy késhegynyi szódapor,
15 dkg olvasztott vaj,
csipet só,
egy narancs kicsavart leve,
25 dkg gesztenye massza,
kb.1 dl tejszín,
és kb.1 dl natúr joghurt,
és 1 dl tej.

Elkészítés:

A tojásokat a cukrokkal csipet sóval habosra keverem,majd lassan hozzáadagolom az olvasztott vajat,a tejszínt,a joghurtot,(robotgéppel dolgozom),majd felkockázom a gesztenye masszát,és kockánként hozzá adagolom a tojásos keverékhez,majd belecsurgatom a narancslevet,1-es fokozatra állítom a gépet,és a lisztet belekanalazom,majd hozzáöntöm a tejet,kicsit egyneművé keveri a gép,majd leveszem a tálat,és fakanállal kicsit összekeverem még.Sütőpapírral bélelt normál méretű tepsibe öntöm,előmelegítette sütőben sütöm,lassú tűznél,kb.30-45 percig.Tűpróba. Majd amikor kisült porcukorral hintem!Narancsos cukormázat terveztem a tetejére,de rajtam kívül álló okok miatt,ez nem valósult meg.
A tészta pille könnyű lett!!!




15 megjegyzés:

  1. Szívesen megajándékoztalak volna a díjjal, de láttam, hogy Te már kaptál...azért képzeletben megajándékozlak.
    A saját találmány csodaszép lett és gondolom finom, én magam is szeretem a gesztenyés dolgokat. Remek.

    VálaszTörlés
  2. Török rizspudingot ettem már, tényleg finom:) A gesztenyés kreálmányod pedig szuper, nagyon szeretem (szeretném, de itt nincs) a gesztenyét. Szép vasárnapot:)

    VálaszTörlés
  3. Mindkettő nagyon szuper lett! Jöhetnének egymás után is akár...:)

    VálaszTörlés
  4. mági!
    Köszönöm!Kedves Tőled!Igaz a gesztenye masszát nem erre szántam,de hát nem bántam meg!!!

    VálaszTörlés
  5. trollanyu!
    Köszönöm!Úgy gondolom,még többször is fogok török rizspudingot készíteni,majd variálom egy kis gyümölccsel!A gesztenyés finom lett,csak egy kicsit édes,mert elfelejtettem,hogy a massza is édes.Úgy látszik mindenhol előfordul,hogy valamit nem lehet kapni.Nektek is szép vasárnapot.

    VálaszTörlés
  6. Lilla!
    Köszönöm!Így ettük mi is egymás után!!:):)

    VálaszTörlés
  7. A rizspuding is és a gesztenyés sütid is nagyon guszta! Szívesen megkóstoltam volna mindegyiket:)

    VálaszTörlés
  8. Piroska, mind kettő deszerted, főleg a gesztenyés sütemény, nagyon tetszik, guszta, és kimondottan finom...csak azt szeretném tudni, hogy mi az a különleges aroma, vagy izesitő ami Töröknek hivná a rizs puddingot.
    Én legtöbbször Kubai rizs puddingot készitek, de annak azért hivják Kubainak, mert a konzervos kondensz tejjel készitik, és sok keserü fahéj van rá hintve a tetejére, meg persze a Kubai rumos áztatott mazsola benne!
    Mindenesetre nagyon szivesen meg ennék a tiédböl tejszsinhabbal a tetején...nagyon jól sikerült neked is:DDD

    VálaszTörlés
  9. A pudingok nagy "barátja" vagyok :), de rizspudingot még nem kóstoltam! Érdekes ötlet! A habkönnyű sütik és a gesztenye viszont a kedvenceim közzé tartoznak.

    VálaszTörlés
  10. Delicious! I like it!
    Kisses xo

    VálaszTörlés
  11. Elizabeth!
    Köszönöm!
    Szerintem a török puding attól az ami,hogy sütőben megsütik egy kicsit,majd legközelebb megsütöm,Kerestem eredeti török puding receptet,de majdnem egyformák,csak az összetevők változnak,hol tojással,hol tojás nélkül.De azért finom.És van aki megszórja fahéjjal.Én inkább csokival.:):):)De majd utána nézek alaposabban!

    VálaszTörlés
  12. wanna!
    A rizspuding szinte majdnem olyan mint a tejberizs,de mégsem.A gesztenyét tortára akartam felhasználni,de mindig közbe jön valami,és akkor ugrott a szándék.Így lett belőle pille könnyű kevert.:):):)

    VálaszTörlés