Aranygaluska,Mai salátám amit két napig eszek!!És citromos álom,ami nem nagyon hizlal!

Tegnap aranygaluskát  ( a receptek itt  és itt találhatók: ha érdekel valakit,)  sütöttem,hát nem fáztam a konyhában az biztos,de ezt csak a főétel után ettük, hús leves volt,hamis lecsós karajt sütöttem,hozzá burg.pürét,és zöldséges kuszkuszt.Fénykép ennyi készült.
Szeretem a széleit
Ez nem hizlal
A saláta hozzávalói:
1 fej jégsaláta, 7 db piros retek, egy kígyóuborka, egy piros pritamin paprika, egy idared alma,és  sajt felkockázva,megsóztam,és extra olíva olajjal meglocsoltam,majd behűtöttem.
Ma salátát készítettem,mivel a derekam furcsa alakzatot vett fel,így most kicsit salátázom,annyit csináltam,hogy ma és holnapra legyen,hűtőben üvegben friss marad.desszertnek készítettem Citromos álmot,az nem hizlal annyira és nagyon finom,imádom.


A receptet bárhol megtalálod:
Én így készítettem:

Egy 330 grammos tejföl,egy 175 grammos, 6 evőkanál porcukor egy citrom leve,3 dl tejszin+egy kanál porcukor,és másfél tasak habfixáló por.
A kész masszába beletördelem a tetszés szerinti babapiskótát.Én így szoktam mert így teljesen magába szívja a nedvességet,és amikor először találkoztam ezzel a desszerttel azt olvastam ez az eredeti változat.

Megjegyzések

  1. Mindegyik szuper:) Te ha beszabadulsz a konyhába, akkor csak ontod a finomságokat:) A citromos dolgokat én is nagyon szeretem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!
      Jól jött ez a citromos álom ebben a fene nagy melegben.

      Törlés
  2. Bár én ezt így nem tudnám egy leültömben végigenni, de mind annyira finomak! Az aranygaluska: régóta szemezek vele, a saláta: nekem is nagy kedvencem, és a citromos álomról ne is beszéljünk, családi kedvenc. Nem így készítettem, de ez még sokkal gyorsabb! Jó ötlet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az aranygaluska nagyon finom,főleg ha jól eltalálod a tésztát,és borsodóval a legjobb.Salátáznom viszont kötelező lesz a derékbőségem miatt.
      A citromos álom pedig nagyon jól jött ebben a nagy melegben.

      Törlés
  3. Finomakat készítettél!:):)

    VálaszTörlés
  4. Dear Mellissina, These golden dumplings look wonderful.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dear Catherine!
      Thank you so much for visit! and thank you!

      Törlés
  5. Nagy kedvencünk az aranygaluska, sajnos én még nem próbálkoztam vele, vanília sodóval az igazi, legalábbis anyukám így készítette.
    Tényleg nagyon ügye vagy, és ha beszabadulsz a konyhába .... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!
      Vanília sodóval készült, de szerintem borsodóval tökéletes! Hát elég macerás,mint minden kelt tészta.

      Törlés
  6. Én még nem készitettem arany galuskát, de a tiéd, nagyon kivánatos, és zivesen ennék belőle, egy-kettőt! Minden finom. A saláta, és a citromos deszert is! Az egégsz ebédtöl egy jót lehet pihenni! Nem tudtam hogy már nálatok olyan nagy hőség van, nálunk meg minden nap csak eső, de azért ki süt a nap is egy kis időre...ez a Floridai idő most, ja, meg a nagy szél fujás!
    Puszi!

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm,tényleg finom,kicsit hizlal de nem baj.A citromos álmot imádom,mert egyszerűen mennyei.
    Itt nagyon meleg van,szinte kánikula,és mindig nagy vihar a vége.Nem bírom a meleget,inkább legyen hideg.
    A szelet én sem kedvelem,mindig akkor fúj amikor nem kellene.
    Remélem a kezed oké!puszi!:):):)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése