Piroska-receptesfüzetéből!!

Piroska-receptesfüzetéből!!

Piroska receptesfüzetéből

Piroska receptesfüzetéből
nyár 2016.

2011. december 11., vasárnap

Rakott zsemle túróval!!!Vagy zsemlével rakott túró!!!

Hozzávalók 4 főre,annyit változtattam,hogy kekszmorzsával szórtam ki a tepsit,a túróhoz kevertem kb. egy evőkanál vajat,és a tetejére került zsemléket is beáztattam a cukros tejbe,mert ez az eredeti receptben nem volt jelölve,(és itt az eredeti recept látható),és amikor befedtem a túrót a zsemlékkel akkor mindegyik zsemle szelet tetejére tettem egy félkiskanálnyi vajat,kb.50 percig sütöttem normál gázsütőben.Mazsolát sem tettem hozzá,nem szeretjük.
6 db másnapos zsemle
2 tojás
25 dkg túró
1 cs vaníliás cukor
mazsola -elhagyható
kb 10 ek cukor
7-8 dl tej
Tepsi kikenéséhez,
margarin
zsemlemorzsa

Elkészítés:

A tejet felforraljuk, teszünk bele 3 ek cukrot, hagyjuk langyosra hűlni.
Közben a zsemléket felszeleteljük, és elkészítjük a tölteléket.
A két tojássárgáját a maradék cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, ha szeretjük, a mazsolát, és a túrót. A tojásfehérjéket habbá verjük, és lazán a túrós masszához keverjük.
Egy tepsit margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával behintjük.
A zsemleszeletek felét egyenként megáztatjuk a tejben, és sorban lerakjuk a tepsibe.
Ráöntjük a túrót, és a maradék zsemlékkel befedjük.
Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Ha megsült, kivesszük a sütőből, pihentetjük (kicsit összemegy), és tálcára borítjuk. Tetejét porcukorral megszórjuk.
sütési hőfok: 190°C
sütési mód: alul-felül sütés





tepsi mérete: 28×17×8 cm. Egyszerű de nagyon finom süti!!!nem Emlékszem honnan másoltam ki,mert mire kimásolom addigra elfelejtem leírni honnan!Utána nézek!!!!

12 megjegyzés:

  1. Nagyon gusztára sikeredett:) ez nagyon hasonlít a túrós zsömlére, csak más a külalak, azt pedig nagyon szeretem:) Ez is isteni finom lenne,ha lenne túróm!!!Boldog Adventi vasárnapot kívánok nektek:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet. Eszt majd en is meg probalom.

    VálaszTörlés
  3. De jó! Nálunk mindig van másnapos zsemle, és szeretjük is a túrós zsemlét, ezt is ki fogom próbálni, mert tényleg nagyon hasonlít arra. Jó ötlet, köszi!

    VálaszTörlés
  4. Igen guszta kis édesség, elmentem magamnak, ha nem bánod, mert csorog a nyálam, ha ránézek!! :)

    VálaszTörlés
  5. Csodás lett a blogod ünnepi ruhája... Kis ideje nem bírtalak meglátogatni:(
    A rakott zsömle nagyon fini lehetett:)
    Boldog, örömteli adventi készülődést, -várakozást, és munkát!

    VálaszTörlés
  6. Mmmmm, ce bunatate! Delicios!
    Pupici!

    VálaszTörlés
  7. trollanyu!Köszönöm!tényleg finom,de csak frissen jó!és még az nap!!de ha nem nagyon vagy finnyás akkor másnap még ehető.

    Cristina!Megyek megnézem majd ha kipróbálod,mert biztos lesz valami új ötleted hozzá!

    Csilla!Ez az a süti,ami gyors finom és egyszerű!Ha nincs semmi ötlete az embernek!vagy sok ideje,na az nekem nincs!!!

    Barbi!Gyorsan fogy,főleg ahol gyerekek vannak! Eteti magát frissen az biztos!

    Roza!Köszönöm!Igen fini lett!!főleg a munka van meg.

    VálaszTörlés
  8. Fincsi :-) hasonló a túrós gubához, juj de régen készítettem. Én szeretem hidegen is, nem vagyok válogatós :-)
    Jó munkát Neked is! Milyen előadások mennek most?

    VálaszTörlés
  9. csipike!
    Még nem is hallottam a túrós gubáról,megkeresem valahol!Én is szeretem hidegen még aznap,melegen semmiképpen nem eszem,csak másnap másnapos!:):):)
    Köszi,munka van bőven!Vegyes,van minden,operett,vígjáték,dráma balett,és most próbáljuk a musicalt!

    VálaszTörlés
  10. Megsütöttem,, és nagyon finom lett, langyosan, hidegen egyaránt jó! Köszi a receptet!! Bemutatni most nem tudom, mert nem készült róla fénykép. De biztos lesz majd ismétlés, és akkor... :)))

    VálaszTörlés
  11. Csilla!
    Örülök,hogy megsütötted,szerintem is finom,egyszerű de nagyszerű!Nem baj majd legközelebb,valamikor!!

    VálaszTörlés