Hozzávalók 4 főre,annyit változtattam,hogy kekszmorzsával szórtam ki a tepsit,a túróhoz kevertem kb. egy evőkanál vajat,és a tetejére került zsemléket is beáztattam a cukros tejbe,mert ez az eredeti receptben nem volt jelölve,(és itt az eredeti recept látható),és amikor befedtem a túrót a zsemlékkel akkor mindegyik zsemle szelet tetejére tettem egy félkiskanálnyi vajat,kb.50 percig sütöttem normál gázsütőben.Mazsolát sem tettem hozzá,nem szeretjük.
6 db másnapos zsemle
2 tojás
25 dkg túró
1 cs vaníliás cukor
mazsola -elhagyható
kb 10 ek cukor
7-8 dl tej
Tepsi kikenéséhez,
margarin
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A tejet felforraljuk, teszünk bele 3 ek cukrot, hagyjuk langyosra hűlni.
Közben a zsemléket felszeleteljük, és elkészítjük a tölteléket.
A két tojássárgáját a maradék cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, ha szeretjük, a mazsolát, és a túrót. A tojásfehérjéket habbá verjük, és lazán a túrós masszához keverjük.
Egy tepsit margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával behintjük.
A zsemleszeletek felét egyenként megáztatjuk a tejben, és sorban lerakjuk a tepsibe.
Ráöntjük a túrót, és a maradék zsemlékkel befedjük.
Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Ha megsült, kivesszük a sütőből, pihentetjük (kicsit összemegy), és tálcára borítjuk. Tetejét porcukorral megszórjuk.
sütési hőfok: 190°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 28×17×8 cm. Egyszerű de nagyon finom süti!!!nem Emlékszem honnan másoltam ki,mert mire kimásolom addigra elfelejtem leírni honnan!Utána nézek!!!!
6 db másnapos zsemle
2 tojás
25 dkg túró
1 cs vaníliás cukor
mazsola -elhagyható
kb 10 ek cukor
7-8 dl tej
Tepsi kikenéséhez,
margarin
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A tejet felforraljuk, teszünk bele 3 ek cukrot, hagyjuk langyosra hűlni.
Közben a zsemléket felszeleteljük, és elkészítjük a tölteléket.
A két tojássárgáját a maradék cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, ha szeretjük, a mazsolát, és a túrót. A tojásfehérjéket habbá verjük, és lazán a túrós masszához keverjük.
Egy tepsit margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával behintjük.
A zsemleszeletek felét egyenként megáztatjuk a tejben, és sorban lerakjuk a tepsibe.
Ráöntjük a túrót, és a maradék zsemlékkel befedjük.
Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Ha megsült, kivesszük a sütőből, pihentetjük (kicsit összemegy), és tálcára borítjuk. Tetejét porcukorral megszórjuk.
sütési hőfok: 190°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 28×17×8 cm. Egyszerű de nagyon finom süti!!!nem Emlékszem honnan másoltam ki,mert mire kimásolom addigra elfelejtem leírni honnan!Utána nézek!!!!
Nagyon gusztára sikeredett:) ez nagyon hasonlít a túrós zsömlére, csak más a külalak, azt pedig nagyon szeretem:) Ez is isteni finom lenne,ha lenne túróm!!!Boldog Adventi vasárnapot kívánok nektek:)
VálaszTörlésNagyon finom lehet. Eszt majd en is meg probalom.
VálaszTörlésDe jó! Nálunk mindig van másnapos zsemle, és szeretjük is a túrós zsemlét, ezt is ki fogom próbálni, mert tényleg nagyon hasonlít arra. Jó ötlet, köszi!
VálaszTörlésIgen guszta kis édesség, elmentem magamnak, ha nem bánod, mert csorog a nyálam, ha ránézek!! :)
VálaszTörlésCsodás lett a blogod ünnepi ruhája... Kis ideje nem bírtalak meglátogatni:(
VálaszTörlésA rakott zsömle nagyon fini lehetett:)
Boldog, örömteli adventi készülődést, -várakozást, és munkát!
Mmmmm, ce bunatate! Delicios!
VálaszTörlésPupici!
trollanyu!Köszönöm!tényleg finom,de csak frissen jó!és még az nap!!de ha nem nagyon vagy finnyás akkor másnap még ehető.
VálaszTörlésCristina!Megyek megnézem majd ha kipróbálod,mert biztos lesz valami új ötleted hozzá!
Csilla!Ez az a süti,ami gyors finom és egyszerű!Ha nincs semmi ötlete az embernek!vagy sok ideje,na az nekem nincs!!!
Barbi!Gyorsan fogy,főleg ahol gyerekek vannak! Eteti magát frissen az biztos!
Roza!Köszönöm!Igen fini lett!!főleg a munka van meg.
Maya!multumesc, bine!Pupici!
VálaszTörlésFincsi :-) hasonló a túrós gubához, juj de régen készítettem. Én szeretem hidegen is, nem vagyok válogatós :-)
VálaszTörlésJó munkát Neked is! Milyen előadások mennek most?
csipike!
VálaszTörlésMég nem is hallottam a túrós gubáról,megkeresem valahol!Én is szeretem hidegen még aznap,melegen semmiképpen nem eszem,csak másnap másnapos!:):):)
Köszi,munka van bőven!Vegyes,van minden,operett,vígjáték,dráma balett,és most próbáljuk a musicalt!
Megsütöttem,, és nagyon finom lett, langyosan, hidegen egyaránt jó! Köszi a receptet!! Bemutatni most nem tudom, mert nem készült róla fénykép. De biztos lesz majd ismétlés, és akkor... :)))
VálaszTörlésCsilla!
VálaszTörlésÖrülök,hogy megsütötted,szerintem is finom,egyszerű de nagyszerű!Nem baj majd legközelebb,valamikor!!