Piroska-receptesfüzetéből!!

Piroska-receptesfüzetéből!!

Piroska receptesfüzetéből

Piroska receptesfüzetéből
nyár 2016.

2011. június 25., szombat

Fahéjas csomók!!!! A tészta másik feléből mákos gubát sütöttem!


Délutánra esett a sütés ideje,nem is baj,mert akkor már nem süt be a nap a konyhába,és nem annyira zavaró a forró sütő!
Megtetszett ez a recept,és gondoltam kipróbálom,igaz fahéjas,de én nem tettem a tetejére fahéjat,mivel allergiát okoz.
Hozzávalók:
25 darabhoz,én kevesebbet sütöttem,mivel a tészta másik feléből mákos gubát sütöttem.
a tésztához:
250 ml tej,
30 g friss élesztő,
100 g kristálycukor,
500 g finomliszt,
100 g vaj,
1 db tojás,
a díszítéshez:
150 g kristálycukor,
2 teáskanál őrölt fahéj,
60 g vaj,
2 evőkanál rum,

1.Langyosítsuk meg a tejet.A feléhez keverjük hozzá az élesztőt 1 teáskanál cukorral és 1 teáskanál liszttel.A vajat keverjük ki a maradék cukorral,és adjuk hozzá a tojást.

2.A maradék lisztet dolgozzuk simára a felfutott élesztővel,a tojásos krémmel,a maradék tejjel és egy csipet sóval.Ha a tészta megkelt osszuk 25 darabra,formázzunk mindegyikből egy rudat,és kössünk rájuk csomót.Fektessük őket sütőpapírral kibélelt tepsire,és 15 perc pihentetés után süssük 190 fokon kb.20 percig.

3.A díszítéshez:
Közben olvasszuk meg a vajat,és ízesítsük a rummal.Kenjük meg ezzel a még meleg csomókat,majd szórjuk meg a fahéjjal kevert cukorral!

Elkészitési idő kb. 70 perc.
Jó étvágyat!
A maradék tésztából vagyis majdnem a feléből mákos gubát sütöttem.



4 megjegyzés:

  1. Ebből is be bírnék kapni kettőt-hármat még most is - illetve bármikor :D

    VálaszTörlés
  2. Én is bekaptam hármat belőle mindjárt melegen,meg is lett az eredménye!!!!:):):):):)de utána gyorsan ettem a sárga fagyimból.

    VálaszTörlés
  3. Jól néz ki a fahéjasod és a mákosgubád.

    VálaszTörlés
  4. Tücsi! Köszi!!!!nem unatkoztam!!!!

    VálaszTörlés