Első találkozásom a bulgurral!! És lett belőle cukkinis bulgur!

Most készítettem először bulgurt,fogalmam sem volt,hogy kell elkészíteni,de amikor elolvastam a tasakon a használati utasítást,akkor láttam,hogy majdnem hasonló az elkészítése,mint a kuszkusznak,csak a bulgurt főzni kell kb.15-20 percig,szerintem attól függ kinek milyen állagú a jó.Azt hiszem,én egy kicsit több folyadékot tettem hozzá,mert megkóstoltam,és éreztem,hogy még kemény,így egy kicsit hát hogy finom legyek,nem gurult,hanem tapadt,de nem bántuk,mert én a rizst is úgy szeretem,ha egy kicsit ragad.De most már tudom,hogy vigyázni kell a folyadékkal.
Cukkinis bulgurt készitettem, poré hagymát megpároltam,petruskával,fokhagymával,kaliforniai paprikával,zöldpaprikával,ételízesítővel,kicsi sóval,vegyes borssal,csepp cukorral,és egy nagyobb cukkinit karikáztam bele,majd ezeket összefőztem,vagyis pároltam.Majd a bulgurt kétszeresnél több vizben tettem fel főni,mondjuk egy csésze bulgur,és két és fél csésze viz.15-20 percig főzni,majd lezártam alatta a tüzet,és magára hagytam,majd amikor letelt az idő,összekevertem a zöldségekkel.Hal rudacskákat sütöttem ki hozzá,de mivel én egyáltalán nem veszem a számba halat,mivel többször futottam a gégészetre hal evés után,így azóta semmi pénzért nem eszem halat.És így a tányéromra néhány szelet füstölt pulyka került.Megmondom őszintén,finom lett a bulgur,de legközelebb más formában készítem el,megszerettük,és ezentúl gyakrabban fogyasztjuk,és ráadásul egészséges is!!!Igy a kuszkusz és a bulgur,rendszeres étel lesz a konyhánkban.Már van egy harmadik kiválasztottam is,azt kipróbálom!!!!



Megjegyzések

  1. Nagyon jol nez ki, bisztos finom is.

    VálaszTörlés
  2. Még soha életemben nem hallottam a bulgurról. Ezt én is ki fogom probálni. Mivel kuszkuszt se nem csináltam, se nem fogyasztottam, ez lesz az ujdonság a konyhámban. Köszi. Puszi.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finomságokat lehet készíteni belőle!Használni fogom én is rendszeresen a konyhában!!

    VálaszTörlés
  4. Én sem ismerem a bulgurt, de biztos finom.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése