Burgonya gombóc!!!!!

Ma kedvet kaptunk,burgonya gombócra,
1 kg burgonya,és kb 3-4 félmarék liszt,de mindenki látja hogy a burgonya mennyi lisztet vesz fel,semmilyen folyadék nem kell,burgonya,liszt,és só.De minden attól függ,mennyi burgonyát főzünk meg.
A meghámozott burgonyát,sós vizben megfőzzük,leszürjük alaposan,összetörjük,teljesen kihütjük,és úgy teszük hozzá a lisztet,összegyúrjuk,és apró gombocókat készitünk.ha jól eltaláltuk az arányt,nagyon könnyű és puha lesz.sós forró vizben kifőzzük,(mielőtt mindezt elkezdjük,piritsuk meg a morzsát,)amikor megfőtt,gyorsan fő,mindjárt a morzsára rakjuk,összerázzuk,és lekvárral,tejföllel,porcukorral,vagy csak úgy esszük.Mi házi készitésű kajszi lekvárral ettűk,én 11 gombócot ettem.
De lehet dióban,mákban megforgatni.natúron pedig köretnek is kiváló.
Posted by Picasa

Megjegyzések

  1. Te jóóóóó ééééggg!!! 11 gombócot megettél??? Nem félsz hogy a végén elgurulsz???:)))
    Azzal a lekvárral isteni finom lehetett, kérhetnék belőle. Ja persze ha még hagytál.:))

    VálaszTörlés
  2. Á nem gurulok,hagytam,direkt Neked,guruljunk együtt.fincsi volt.puszi!!!!

    VálaszTörlés
  3. A gombockákat én is szoktam csinálni, de ez mostanában nem került az asztalra, és ha még kapok öreg burgonyát akkor csinálok. Megéheztem!!puszi Tücsi!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése