mascarponés étcsokoládés csiga

Néhány napja sütöttem kakaós csigát,mostanában erre vagyok ráállva,ma sütöttem mascarponés étcsokoládés csigát,de ezzel egy időre búcsúzom az édes csigáktól.
Az ötletet
Gizikétől vettem,leveles tészta,a legjobb a Fanny tante,mascarpone,izesitve porcukorral,vaniliás cukorral,reszelt narancshéjjal,és jó minőségű étcsokoládé reszelve.DE-vigyázz a mascarponéval,szerintem elég 15 dkg, mert bizony a melegtől kifolyik a tésztából a csokival együtt,de ettől függetlenül megsűl,ezért folyamatosan figyelni kell.és bizony finom lesz.A mascarponét izlés szerint izesitsd cukorral,de szerintem a nádcukor sokkal jobb,mint a por,mert szerintem a porcukor nem is cukor,hanem keményitő,meg izesitő.Amikor mgkented a tésztát az izesitett mascarponéval,utána ráreszeled a csokoládét,majd feltekered,de vigyázz,a mascarpone folyékony.szép karikákra szelem,ha sikerül.Sütőpapirral bélelt tepsibe fektetem,majd előmelegitett sütőben sütöm,figyelem mellett.porcukorral szorom.kb.180 fok.Jó étvágyat!!!!
Posted by Picasa

Megjegyzések

  1. Szuper jó kis csigák!!! Most szívesen bekapnák pár darabot. Puszillak Gizi :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi Gizike!
    A Te recepted!!!!!!!!!!!!!puszi.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése