Néhány napja sütöttem kakaós csigát,mostanában erre vagyok ráállva,ma sütöttem mascarponés étcsokoládés csigát,de ezzel egy időre búcsúzom az édes csigáktól.
Az ötletet Gizikétől vettem,leveles tészta,a legjobb a Fanny tante,mascarpone,izesitve porcukorral,vaniliás cukorral,reszelt narancshéjjal,és jó minőségű étcsokoládé reszelve.DE-vigyázz a mascarponéval,szerintem elég 15 dkg, mert bizony a melegtől kifolyik a tésztából a csokival együtt,de ettől függetlenül megsűl,ezért folyamatosan figyelni kell.és bizony finom lesz.A mascarponét izlés szerint izesitsd cukorral,de szerintem a nádcukor sokkal jobb,mint a por,mert szerintem a porcukor nem is cukor,hanem keményitő,meg izesitő.Amikor mgkented a tésztát az izesitett mascarponéval,utána ráreszeled a csokoládét,majd feltekered,de vigyázz,a mascarpone folyékony.szép karikákra szelem,ha sikerül.Sütőpapirral bélelt tepsibe fektetem,majd előmelegitett sütőben sütöm,figyelem mellett.porcukorral szorom.kb.180 fok.Jó étvágyat!!!!
Az ötletet Gizikétől vettem,leveles tészta,a legjobb a Fanny tante,mascarpone,izesitve porcukorral,vaniliás cukorral,reszelt narancshéjjal,és jó minőségű étcsokoládé reszelve.DE-vigyázz a mascarponéval,szerintem elég 15 dkg, mert bizony a melegtől kifolyik a tésztából a csokival együtt,de ettől függetlenül megsűl,ezért folyamatosan figyelni kell.és bizony finom lesz.A mascarponét izlés szerint izesitsd cukorral,de szerintem a nádcukor sokkal jobb,mint a por,mert szerintem a porcukor nem is cukor,hanem keményitő,meg izesitő.Amikor mgkented a tésztát az izesitett mascarponéval,utána ráreszeled a csokoládét,majd feltekered,de vigyázz,a mascarpone folyékony.szép karikákra szelem,ha sikerül.Sütőpapirral bélelt tepsibe fektetem,majd előmelegitett sütőben sütöm,figyelem mellett.porcukorral szorom.kb.180 fok.Jó étvágyat!!!!
Szuper jó kis csigák!!! Most szívesen bekapnák pár darabot. Puszillak Gizi :)
VálaszTörlésKöszi Gizike!
VálaszTörlésA Te recepted!!!!!!!!!!!!!puszi.