Ma délután ismét török rizspudingot főztem.Szeretjük,amióta rátaláltam!

 A török rizspuding nálunk gyakori "vendég" lesz! Egyszerű gyors,semmi fakszni és kész!
De legközelebb nem teszek a tetejére semmit,mert nem kell,legfeljebb tejszínhabot,na azt biztos!!!

Most 10 dkg rizsből főztem,és több mint 1 liter tejből.
kb.8 dl tejet forraltam fel,abba öntöttem a 10 dkg rizst,az előre tejben áztatott rizs,mert akkor nem kell annyit főzni,persze előtte leszűrtem úgy tettem a tejbe.Amikor a rizs megpuhult hozzáadjuk a cukrot,5 evőkanál elég,ha nem akarjuk,hogy nagyon édes legyen,bár szerintem úgy jó,majd hozzáadunk,még 2,5 dl tejben kikevert 1 evőkanál kukoricakeményítőt,amiben a csipet sót is felolvasztottuk,majd puding állagúra főzzük.Legközelebb megpróbálom,hogy belekeverem a friss epret.De nem az egészhez,mert előbb letesztelem.Majd kihűtjük,és betesszük a hűtőbe.Amikor meghűlt,ráreszeltem 70 %-os étcsokoládét,és úgy tettem rá a gyümölcsöt.Az eper egy kicsit főtt!





Megjegyzések

  1. Nagyon kívánatos számomra, azért ez a pár gyümölcs jó a tetején. Bár eltudnám képzelni csak csokireszelékkel is. Na majd kipróbálom !

    VálaszTörlés
  2. Éva!
    Köszönöm!Jó volt,de én tejszínnel jobban szeretem!!

    VálaszTörlés
  3. Ettem már török rizspudingot, tényleg finom, meg tudlak érteni, hogy rákattantál:) Nekem tetszik a gyümölcsökkel.Szép hetet kívánok:)

    VálaszTörlés
  4. Tényleg egyszerű és könnyű kis desszert! :)

    VálaszTörlés
  5. trollanyu!
    Tulajdonképpen jobban járnék én is a gyümölccsel,mint a tejszínnel,de egyébként is át kell gondolnom,mert rakódik ide-oda sajnos!

    VálaszTörlés
  6. Válaszok
    1. Vicuska!
      Bejött nekünk is,soha nem elég!!:):)Köszönöm!!

      Törlés

Megjegyzés küldése