Ez bizony lángos!!!Mini!!!!És első zsemlém!! Ez volt tegnap!Ma délután pedig tekercset sütöttem.



Ma takarítottam délelőtt,viszont kellett valami süti,gyorsan sütöttem piskótatekercset.Megjegyzem kb.30 évvel ezelőtt sütöttem egyszer,lekvárost.
Egy videós főző suliban láttam ezt a megoldást,nem kell külön verni a fehéret és a sárgát,hanem lehet egyben.
4 tojás,4 evőkanál cukor,4 evőkanál liszt,csipet só,én tettem bele valódi vaníliás cukrot is.
A krém pedig szintén egy szerű.
1 tojás,10 dkg kristálycukor,1 evőkanál valódi kakaópor,csipet só,pici tej,fehér csokoládé,10 dkg vaj.

A tojást cukrot kakaóport,és a pici tejet felfőzöm,leveszem a tűzről,bele keverem a vajat,a fehér csokoládét,nem sokat 4 kockát,alaposan kevergetem,majd amikor kihűlt rákentem a piskótára,feltekertem,hagytam állni,majd megettük a felét.
Azt nem mondtam,hogy tökéletes!!!:):)



Picikeedeskonyhajaban , tücsinél láttam ezt a kenyértészta receptet,Ő meg Évánál találta,megtetszett a recept,mert egy szerű,és még soha nem dagasztottam kenyértésztát, megtetszett a zsemle és a lángos ötlet!Gondoltam,vagy sikerül vagy nem,egyszer el kell kezdeni!Hát nem mondom,hogy nem kell még gyakorolnom,de hát mindenhez idő kell!Pláne nekem!
A receptet nem írom le,mivel tücsi oldalán a picikeedeskonyhájában megtalálható.



csak a képet teszem fel.

Megjegyzések

  1. Minden nagyon klassz lett, gratulálok! A piskótatekercset imádom, már én is sütöttem így piskótát, hogy egyben vertem fel a tojásokat, nekem nem lett ilyen szép valamiért, pedig alaposan felhabosítottam. :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek lettek!

    VálaszTörlés
  3. Hú, jó kis felsorakoztatás! Így ahogy van jöhetne egymás után!

    VálaszTörlés
  4. A kedvencem a lángos, gyönyörűeket készítettél!
    A másik kettő is szépséges, de a lángos levett a lábamról, fogok készíteni.

    VálaszTörlés
  5. A piskótát régóta így sütöm, sokkal egyszerűbb! :)) Imádom a piskótatekercset és a lángost is! Ilyen piciket még nem készítettem, pedig milyen praktikus és könnyen fogyasztható, tálalható! Szeretem, hogy egyszerre mindig többfélét hozol!! :)

    VálaszTörlés
  6. Csilla!
    Köszönöm!Finomra sikerült,de azért még próbálkozom!Robotgéppel vertem,nem tettem bele a cukrot azonnal,hanem vertem egy kicsit,majd később adagoltam bele,és a lisztet szintén robotgéppel kevertem bele 1.es fokozaton.Miután nagyon egyszerű hamarosan megismétlem más ízben.

    VálaszTörlés
  7. Lilla!
    Köszönöm!Mi is sorban ettük,csak fordított sorrendben!!!

    VálaszTörlés
  8. mági!
    Köszönöm!Jövök majd megnézem,és leutánozom!

    VálaszTörlés
  9. Barbi!
    Köszönöm!A piskóta tortát is így kevertem,és így fogom máskor is,mert nagyon egyszerű nem kell annyi tál.Barbi kedves vagy!!!!:):):)

    VálaszTörlés
  10. Már megint tökéleteseket alkottál a konyhában! Olyan a piskótatekercsed, mintha mindig ezt sütötted volna, én is sütöttem lángost nemrég, a tiedben tetszik az, hogy az enyémtől is kisebb :)

    VálaszTörlés
  11. Jaj Vicuska,dehogy tökéletes csak ehető,szerintem én sosem leszek tökéletes a konyhában.De azért köszönöm!!!:):):)

    VálaszTörlés
  12. Nna, hát úgy néz ki kérem ez a piskótatekercs, mintha 30 évente lenne sütve? Nem beszélve a lángosról, amibe sokan bele sem mernek fogni! Első zsömle, mi? Jó, hogy az elsőről nem készült fotóm (még ha régen is volt) :D

    VálaszTörlés
  13. Vicuska,itt minden első,a lángos a zsemle, a piskóta tekercs a második,és ez komoly.Nem vagyok egy Túrós Lukács az biztos!!!:):):)
    Többször gondoltam,hogy bezárom a blogom amikor máshol nézelődök,összehasonlítva magammal,de kikapcsolódásnak nagyon jó!:):):)

    VálaszTörlés
  14. Nemcsak ügyes, de még szerény is vagy :) Lehet, hogy nincs rutinod, de jó ráérzéssel, kellő affinitással rendelkezel szerencsére!

    VálaszTörlés
  15. Vicuska! Köszönöm kedves vagy!!!De ez nem szerénység ez a valóság!!! De azért igyekszem!!!Nézelődni pedig szeretek,mert mindig elmentek egy csomó receptet,hogy ezt elkészítem,csak azt nem tudom mikor?::):)

    VálaszTörlés
  16. Hú de régen ettem lángost, pedig mennyire szeretjük:) A piskótatekercsed is nagyon profi lett:) Remélem húsvétkor lesz időd legalább egy kicsit pihenni:)Semmiképpen ne fejezd be a blogot, mégha ritkán van is rá időd:)

    VálaszTörlés
  17. trollanyu!
    Köszi!
    Nem az időhiány miatt gondolkodtam a bezáráson,hanem a tartalom miatt,mostanában nem vagyok annyira leterhelt,csak lassú!De fejlődő képes még lehetek!!Húsvétkor pont dolgozom, 7-én és 8-án is,Csárdáskirálynő lesz, három előadás a két nap alatt.De ezt már megszoktam,vagy mégsem?:):))

    VálaszTörlés
  18. Mindenkinek Köszönöm!!!!Rossz hangulatom elment!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése