Egyszerű pirospaprikás egyben pogácsa!

 Ma az almás muffin után,ezt az egyszerű pirospaprikás pogácsát sütöttem,finom lett,és a tökfőzelék mellé ezt ettem kenyér helyett,na legközelebb minden  főzelékhez ezt eszem!!

Nagyon egyszerű és gyors!
Hozzávalók:
A tepsi méretétől függ,én közepes méretűben sütöttem.
kb.20-25 dkg liszt,teáskanál só,teáskanál sütőpor,kávéskanál szódapor, kb 20 dkg margarin, 1 doboz normál joghurt,Danone a legjobb mert az nem olyan savanyú,kb.2-3 kávéskanál pirospaprika,és fél dl tejszín.
A sütőporos szódaporos,pirospaprikás lisztet összemorzsoljuk a 20 dkg vajjal,  robotgépben a  dagasztókarral,majd amikor már szép egyenletes,akkor hozzáöntjük a joghurtot, a fél dl tejszínt,és dagasztókarral összekeverjük nem túl sokáig csak amíg már majdnem egyben van,majd kivesszük a tálból, kissé meggyúrjuk,majd kisodorjuk recés késsel bevagdaljuk,és beletesszük a tepsibe,előmelegített sütőben kb.20-25 percig sütjük,nem szabad keményre sütni, puhának kell maradnia,a széle lehet ropis,majd megvárjuk amíg kihűl,de ne vágd,csak törd,isteni, magában vagy  kenyér helyett bármihez!Nekem nagyon bejön, anyu receptje!Nem baj ha  széle kissé begyűrődik annál jobb!!



Jó étvágyat!!!

Megjegyzések

  1. Kisütötted egyben? Nem semmi! Ideális ötlet! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez egyben sült pogácsa,az eredeti recept a anyai nagymamámtól van, Ő szokta sütni zsírtalanul Nagy Pénteken.Mi javítottunk rajta,és már hétköznapokon sütjük.:):):)Csak a mama meg ne tudja.

      Törlés
  2. Piroska, koszonom a kedves nyugtato szavaidat, hat sajnos ez tortent velem, es a leg kellemetlen fajdalmas dolog, de mar szepen gyogul mind ket kezem. A macska harapas veszelyesbb mint a kuty harapas, es bizony harom napig kinlottam a gyulladassal.

    Minden szep is finom a blogodon, szeretem az otletes egybe pogacsadat, a pavlova gyonyoru, a kalacsok, a csoki torta, szoval ki tettel magadon, vagy magadnak?...nem tudom melyik a helyes mondas.

    Tetszik az uj valtozas is a blogodon...helyeske a kis napsugar, is. Latom le vetted a hosszu bemutatkozast, csak varom mikor venned le azokat a rengeteg "felkialto jegyeke"?...ha,ha, de ez a te stilusod, es hozza vagy szokva!
    Orvendek hogy be neztel hozzam!
    Puszillak

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök,hogy jobban van a kezed,és remélem nem marad nyoma.
      Köszönöm a biztató szavaid!
      Elisabeth,jót mulattam a felkiáltó jeleken,de levettem a Te kedvedért.Örülök,ha javasolsz!:):):)
      Puszi.

      Törlés
  3. Szia! Jaj de régen ettem már a finom anyu pogijából. Meg is sütöm!!!! puszi:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Már régen csináltam én is,anyu meg még régebben.puszi.

      Törlés
  4. Ez milyen jó ötlet, nem kell szaggatni!!! És még a nap is kisütött nálad. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Barbi,ez olyan nem kell szaggatni, egyben kell sütni, az benne a pláne.Nekem kenyér helyett is bejön.:):):)

      Törlés
  5. Micsoda ötlet!! Már a múltkor is megcsodáltam, de valamiért olyan nehéz Hozzád bejutni. (Most is hosszú percek óta várok, egyszer ki is írta, hogy a Chrome nem tud kapcsolatot létesíteni, őrület.) De ez a pogi nagyon tetszik, mert nem vagyok édes szájú.

    VálaszTörlés
  6. Maria!
    Szeretjük mi is,egyszerű gyors,és ha nincs jobb ötlete az embernek hiánypótlásra nagyszerű.
    Nem tudom mi lehet a Chrome-al,Neked mid van? Nekem eddig nem volt vele gondom,de lehet egy kicsit lassan tölt,de szeretem mert nem bonyolult.

    VálaszTörlés
  7. Jó ötlet! Igaz még más pogácsát sem sütöttem soha :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. wanna,jobb későn mint soha!!!Még süthetsz! :)

      Törlés

Megjegyzés küldése