Vadas mártás zsemlegombóccal.

 Ma vadast készítettem zsemlegombóccal,és sütöttem kávés nápolyis muffint.
A vadas lábszárból készült,amit 24 órával előbb bepácoltam fűszer keverékkel olívaolajjal.,majd ma elővettem,megpirítottam,persze előtte elkészítettem a zöldségeket,sárgarépa,gyökér, fokhagyma vöröshagyma, majd miután megpirítottam a húst,felengedtem vízzel, tettem a vízhez babérlevet,főztem egy ideig,majd hozzátettem a zöldségeket,és puhulásig főztem együtt a húst a zöldségekkel,közben sóztam borsóztam, megszórtam ételízesítővel,majd amikor minden puha lett akkor a húst kiszedtem,a zöldségeket lepirítottam,kicsit megtörtem,szórtam rá két kanál lisztet,felengedtem vízzel,összeforraltam,tejföllel összekevertem,mustároztam,fél citrom levét hozzáadtam,csipet cukrot is adtam hozzá,majd visszatettem a húst,és összefőztem.
Zsemlegombócot készítettem hozzá:

Hozzávalók:

3 szikkadt zsemle,3 evőkanál olaj,+ 2 evőkanál olaj a galuskához,35 dkg liszt,1 egész tojás,1 főtt burgonya,1 vagy 1,5 dl tej,só víz.
A szikkadt zsemléket kockára vágom,és a 3 evőkanál olajon megpirítom,majd ráöntöm a deci vagy másfél deci tejet,amivel összekeverem alaposan,majd kikeverem a galuskához valókat,a tojást,a vizet az olajat, a sót, tejet,majd belekeverem a reszelt burgonyát,a lisztet majd a folyadékot adagolom amíg megfelelő lágy galuska nem lesz,és a végén hozzákeverem a pirított zsemlegombócot, majd kanállal beleszaggatom a forrásban lévő vízbe,és kifőzőm.Ha nem vagyok benne biztos,hogy jó egyet kiveszek kettévágom és meg nézem,majd olívaolajos lábosba kiszedem,egy idő után lefedem.
Sütinek muffint sütöttem nagyon gyorsan,mert sürgetett az idő,a délutáni előadáshoz.
A muffin tésztához,tettem narancslét,konyakot,és apró kávés nápolyit még apróbbra vágtam és belekevertem a masszába.
Majd muffin sütőben kisütöttem.




Megjegyzések

  1. Imádom minden formájában! :D

    VálaszTörlés
  2. A zsemlegombócot imádom, a vadast még jobban. A muffint pedig mindenféle ízben szeretem, a Te verziód nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  3. Vicuska!
    Nagyon szeretem én is!Főleg zsemlegombóccal.

    VálaszTörlés
  4. Lilla!
    Köszönöm!
    A zsemlegombócot nagyon szeretem,a vadasból a hús nem nagyon érdekel,de a mártás az igen:):)!!!
    Muffin pedig bármikor:):)!!!!

    VálaszTörlés
  5. Az egyik kedvencem, de csak ritkán főzöm, mert a család nem szereti!! Pedig őrülten finom. Nagyon kívánatos a Tied is :)!!

    VálaszTörlés
  6. Mária!
    Köszönöm!Az az igazság,hogy mi is ritkán főzzük,mert elég macerás.De ha főzünk akkor mindig két napra,és két napig esszük,és akkor elég egy darabig.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése