Ma elkészítettem első panna cottám!!Utána pedig sütöttem egy barackos-diós pitét.

Mindig mondtam,na majd ma elkészül,hát ma elkészült, ugye egy újszülöttnek minden vicc..........stb.na így voltam én is a Pannával,végül találtam receptet,de szerintem egyformák,csak az öntet más-más,na most nekem eperdzsem került rá,de megpróbálom a többi gyümölccsel is.Még a hűtőszekrényben  alszanak,holnap áldozzuk fel őket!De ha legközelebb készítek, (mert biztos,hogy készítek) akkor tálkába rakom,mert onnan tudom kiönteni szépen,és meglocsolni.Leírom a receptet,mert úgy illik,habár szerintem talán én vagyok az utolsó a blogvilágban aki még nem készítette el.
Hozzávalók:
50 dkg epret főztem meg dzsemnek,mert máshoz is kell,cukorral,ízlés szerint.(Fagyasztott)
tejpudinghoz:
250 ml tej (2,8%)
250 ml habtejszín,
6dkg kristálycukor,
4 gramm zselatinpor,majdnem egy evőkanál,
1 db vanília rúd.

Elkészítés:
Megfőzzük az epret.
Panna Cotta:
Félbevágjuk a vanília rudat,kikaparjuk a magjait,majd a magokat és a héjat is beletesszük egy fazékba az összes tejjel és a tejszínnel.
A kristálycukrot alaposan összekeverjük a zselatinporral egy kis tálkában.A tejes keveréket közepes lángon felforraljuk.Ha felforrt a tejes alap,levesszük a tűzről kivesszük a vanília rudat,és öntsük  bele a zselatinos cukrot.Keverjük legalább kb.5 percig amíg a cukor és a zselatin teljesen fel nem oldódik.
Egy finom szűrőn keresztül az eperszószra a poharakba szűrjük a tejpudingot.Ha ráöntöttük a gyümölcsre a pudingot,tegyük hűtőbe,és legalább 6 órát várakoztassuk,de a legjobb állítólag 12 óra.Na ezt tartom be én is.
Holnap leírom,milyen nyomott hagyott bennem!!!
Jó étvágyat!!

Délután sütöttem egy tepsi barackos-diós pitét,mivel a fánk mennyiséget amit tegnap sütöttem,befaltuk.Így kénytelen voltam ma ismét sütni.
Hozzávalók:

2 kis pohár tejföl,vagy egy nagy,(lehet joghurt is)
30 dkg liszt,
20 dkg cukor,(sütemény cukrot használtam)
2 tojás,
1 fél csomag sütőpor,és egy késhegynyi szódapor,
1 csomag valódi vaníliás cukor,
10 dkg teavaj,lágy
csipet só,
 egy löttyenet konyak,
egy konzerv őszibarack befőtt, amit felszeletelünk,vagy bármi.
A robotgép üstjébe beleteszünk mindent a sorrendet betartva,
cukor,tojás,vaníliás cukor,só,vaj,tejföl,konyak,
alaposan felverjük,majd levesszük a tálat a gépről,és beleszórjuk a sütőporos szódaporos lisztet és finoman összekeverjük,ha kicsit dúsnak találjuk 3,8 tejjel lazíthatjuk.
Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral,majd beleöntjük a masszát,megrakjuk a barackkal,de előtte a tésztát is megszórjuk egy marék cukros dióval,majd amikor megraktuk a tetejét barackkal,akkor is megszórjuk a tetejét cukros dióval,majd kristálycukorral,és előmelegített sütőben sütjük,kb 30 percig.Hidegen szeleteljük.









Ami a tányéron látható azt én mind megettem+még egyet!

Megjegyzések

  1. Szerintem én vagyok az utolsó panna-cotta készítésében bocsika! Ezidáig még nem csináltam, nagyon ügyes vagy szép lett panna is és a pitéd is nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Szép lett!
    Tévedsz Melissa, nem te vagy az utolsó aki nem
    készített Panna Cottát, én sem készítettem még soha ! :)

    VálaszTörlés
  3. Csodás a panna cotta is meg pite is:) Te ha beszabdulsz a konyhába, le sem állsz:)Készítettem már panna cottát, de őszintén szólva, ízlett, de semmi különleges nyomot nem hagyott bennem, úgyhogy azóta sem készítettem:)

    VálaszTörlés
  4. Nem igaz! Még én sem készítettem panna cotta-t!! :))) Már annyi helyen láttam, hogy egyszer biztos sorra kerül! Csodásan néz ki a tiedé is, az a barackos diós pite pedig igen jólesne most!! :)

    VálaszTörlés
  5. Elnézve az adagot, ezt én is boldogan megenném :D Vigasztalásul annyit- még én sem készítettem panna-cottát, már nem is vagy utolsó a sorban :) Biztos finom lesz!

    VálaszTörlés
  6. Üdv a klubban...:) A panna cotta mennyei találmány...:) A tied is nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés
  7. Kedves Lányok!!
    Hát akkor ez nem jött be,meg voltam győződve,hogy ez annyira népszerű desszert,hogy már mindenki elkészítette csak én nem az "újszülött".Nagyon készültem arra hogy mikor dermed meg,mert nagyon kíváncsi voltam az ízére,ma volt itt az ideje,egyetértek trollanyuval,ízlett de nem volt rám nagy hatással,úgy hogy ha nem ehetnék többet,kibírnám,de fogok,mert most majd elkészítem más ízesítéssel,habár szerintem eperrel lehet a legjobb.
    Köszönöm a vigasztalást.:):):)
    Lilla,megyek és megnézem,hogy Te hogy készítetted.
    Be kell szereznem csinos tálkát hozzá.

    VálaszTörlés
  8. Még én sem állhatok a sorba. De most már nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lehet. A tálalás nagyon szép és guszta, remélem a 3. pohár az enyém.:))
    De mivel egy ideig nem voltam, lekéstem a sütikről! puszi.

    VálaszTörlés
  9. tücsi!
    Köszi!Igen a Tiéd!!!
    Már megint törni kell a fejem,hogy milyen süti legyen.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése