Piroska-receptesfüzetéből!!

Piroska-receptesfüzetéből!!

Piroska receptesfüzetéből

Piroska receptesfüzetéből
nyár 2016.

2012. február 14., kedd

Kacsacomb pezsgőfürdőben,és 5 perces fánk!!!

Ma lencselevest,pezsgőfürdőben sült kacsacombot és 5 perces fánkot ettünk.
A kacsacombot előkészítettem, megsóztam hagytam egy kicsit a sóban,kiolajoztam egy zománcos edényt,olívaolajjal,belefektettem a kacsacombokat,megöntöztem még olívaolajjal,egy kevés vizet és egy kis üveg pezsgőt öntöttem rá,majd betettem a sütőbe,előmelegített sütőbe,és szép lassan kb.3 órát pároltam sütöttem amíg teljesen elsült a folyadék,de maradt szaft.Majd lezártam a sütőt,és hagytam egy kicsit még a sütőben.Az edényt alufóliával takartam be.
Kockára vágott burgonyát sós vízben megfőztem,de nem teljesen,majd leszűrtem és utána forró olajban átsütöttem.
Édességnek 5 perces fánkot sütöttem,(A No Salty-n találtam,Anitától) 
2 doboz Danone natúr joghurt,
1 tojás,
1 tasak vaníliás cukor,
1 evőkanál porcukor(én a tésztába is tettem)
1 sütőpor,
só,
10 evőkanál liszt.
A hozzávalókat összekeverjük,forró olajba beleszaggatjuk a tésztát.Tetejére porcukrot szórunk,és lekvárral tálaljuk,ha akarjuk.




A farsangi fánk még ezután készül!!!!

16 megjegyzés:

  1. Csábítóan hagzik az 5 perces fánkod, azt hiszem nekem is ki kell próbálnom!

    VálaszTörlés
  2. Lilla!
    Köszönöm!!Tényleg gyors és finom!Láttam csoki díszítéssel is,legközelebb úgy készítem.

    VálaszTörlés
  3. Szerintem nagyon finom az 5 perces fánk és a Tiéd is nagyon szép lett! Ma nálunk is kacsacomb volt az ebéd, csak nem én készítettem, hanem Brigi lányom. Jó ötlet pezsgővel, biztos fincsi szaftja lesz...:)

    VálaszTörlés
  4. Kár, hogy én nem lehettem ennél az ebédnél, így sorba megettem volna én is!!!
    Nézz be hozzám, szeretnék egy díjat adni!

    VálaszTörlés
  5. Ez az ötperces fánk nagyon csábító!
    A cicóka pedig nagyon aranyos!

    VálaszTörlés
  6. Micsoda lakomában volt részetek!!!

    VálaszTörlés
  7. Liza!
    Jó dolog valóban az ötperces,láttam Nálad csokival,legközelebb nem felejtem el.A pezsgőtől nagyon omlós és puha lett,és az íze is jobb lett.Megyek megnézem a kacsát,is!Legközelebb fejlesztem a fánk receptet.

    VálaszTörlés
  8. tücsi!
    Sajnos,hogy nem voltál!!!!Köszönöm a díjat,elhoztam!!! puszi!

    VálaszTörlés
  9. Kati!
    Tényleg jót ettünk!Köszönöm!!:):)

    VálaszTörlés
  10. Marisz57!
    Próbáld ki. :):):)A cicókát én is nagyon szeretem!!!!:):):)

    VálaszTörlés
  11. Mária!
    Szerintem is!!!Köszönöm!!:):)

    VálaszTörlés
  12. Piroska, En meg sosem hallottam az ot perces fankrol. Nagyon praktikus, kivanatos, es amint latom nagyon jol sikerult neked. En biztos hogy nem tudtam volna megallani csak egy darabot enni!
    Kacsa darabokat nalunk meg almunkban sem talalhatunk. Muszaj venni egy egeszet, ami lefagyasztott, es nagyon draga. Jo forman itt senki sem veszi meg azt sem. Sajnalom, mert en nagyon szeretem a kacsa combot, es szivesen elkeszitenem ahogy te keszitetted...nagyon finom lehetett:DDD

    VálaszTörlés
  13. Tetszik ez a pezsgős módszer, lehet, hogy kipróbálom, de nem sok ez a 3 óra? Én rövidebb ideig szoktam sütni a kacsacombot.
    Fánkot még sosem sütöttem :), de farsangi fánkot 1x szeretnék!

    VálaszTörlés
  14. Elizabeth!
    Nagyon jó dolog ez az ötperces fánk,mert tényleg csak annyi időt vesz igénybe,ha siet az ember,és bármivel ízesítheted.
    Nem is olyan jó a fagyasztott,itt mostanában rendszeresen lehet kapni frissen vákuum csomagolt kacsa és liba combokat,mellet stb.és nem is olyan drága.Tényleg finom puha omlós lett.Köszönöm!!!

    VálaszTörlés
  15. wanna!
    Köszi!Nagyon finom puha omlós lett a comb,szerintem nem sok,mert lassan sütöttem,hogy puha legyen,és majdnem teljesen elsütöm a rajta lévő folyadékot,és csak a szaftos része marad.Vagyis hát nekem nem sok.
    Ez a fánk egyszerű és tényleg gyors.
    De az igazi farsangi fánk,na az már egy kicsit macerás.Idén ismét próbálkozom vele én is.Tavaly sikerült,remélem idén is.Felkészültem rá lelkileg én is,mert én sem vagyok egy gyakorlott házi tündér!!!:):):)

    VálaszTörlés