Mai nap!

Mai nap 2012 első hónapjának utolsó előtti napja,és egyben egy rendkívüli hideg idő kezdete! Itt mínusz 12 fok lesz éjszaka,nappal sem a + röpködnek hanem a - -ok! Ennek ellenére én ma is nyitott ablaknál főztem.
Tegnap este amikor haza jöttem a színházból,bepácoltam egy nagyobb tarját,nem tudom súlyra mennyi volt,már nem emlékszem rá. Ma sütöttem meg kacsasütőben,sikerült finom puhára,kb. három órát sült. Főztem hozzá rizst,és csináltam mellé majonézes burgonyát,és még sütöttem hozzá almát, amiből délután tettem a kekszes golyóhoz.Majd amikor ezzel elkészültem,elkészítettem a poharas krémet,ki kellett még találnom valamit,mert sütni már nem akartam.Majd holnap!
A poharas krémhez megfőztem egy tasak Dr.Oetker vanília pudingot,fél liter tejben,a leírás szerint,lereszeltem 25 dkg-os gesztenye masszát,,majd rétegeztem,alulra süteménydarát tettem,legközelebb nem teszek,csak gesztenyét,az utolsó gesztenye réteg tetejére szórtam egy kis keserű csoki reszeléket,majd tejszínnel díszítettem,s behűtöttem! A tejszín tetejére nem akartam szórni semmit,tudom hogy úgy sokkal mutatósabb,de akkor sem,én így szeretem.majd epret a nyáron!!!
A kekszes golyót Ottis blogjában találtam,és azonnal lejegyeztem,mert nem vajjal kellett készíteni,
Hozzávalók:
20 dkg darált keksz,
3 alma,
1,5 evőkanál holland kakaópor,
2 evőkanál csipkebogyó lekvár,én négyet tettem,és Bio csipkebogyót,
én szórtam bele egy csipet sót is,
kókuszreszelék,

én nem kókuszban hentergettem,meg hanem porcukorral megszórtam,sajnos nem mertem kókuszreszelékkel,mert allergiát okoz bent.
Annyit változtattam,hogy én az almát megsütöttem,és nem nyersen használtam fel, összekevertem a morzsát a kakaóval,majd beletettem az almát,azzal is összedolgoztam,majd a végén nem 2 evőkanál csipkebogyó lekvárt tettem hozzá,hanem négyet,majd összegyúrtam,és hagytam állni félórát ahogy Ottis receptje javasolta,majd kis golyókat formáztam belőle,és megszórtam porcukorral,így is finom lett,de kókusszal biztos jobb,gyorsan fogyott.










Nagyon finom lett a golyó,és nem száraz,az alma és a lekvár együtt szuper!Egyet sem mertem kókuszban hentergetni! Sajnos.

Megjegyzések

  1. Mellissa!
    Micsoda finomságokat készítettél:-))
    Meg szabad kérdeznem hol talltad a süteményes oldalamat?
    Nekem egy régi blogom van a blogolon, de abban nem csak sütemények vannak.
    Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta édességeket készítettél, az almás kekszgolyó különösen megfogott, ezt biztos egyszer kipróbálom!

    VálaszTörlés
  3. Mellissina, csak nyelni tudok a gyönyörűségtől!:) Van még belőlük? Megyek nasizni!:)

    VálaszTörlés
  4. Gesztenye!
    Köszi!
    Megyek a blogodba és megírom!De azt hiszem ott ahol mondod,de megnézem pontosan,valószínű akkor a sütiket böngésztem,csúcs szuper!!!!


    marisz57!
    Köszi! Engem is az fogott meg,az alma!Finom édesség!


    Roza!
    Köszönöm!
    Nyisd az ablakot,valami kis morzsát még tudok küldeni.

    VálaszTörlés
  5. Szuper finomakat készítettél újra:) Akkor most egyformán fázunk:) Itt is mínusz 10 körül van éppen:)

    VálaszTörlés
  6. trollanyu!
    Köszönöm!
    Itt hétvégére 20-30 centis havat jósolnak.Jó lesz felkészülni!



    Maya!
    Thank you!!!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése