Az én sikertelen lala kiflim!!! Szerintem Péntek volt,talán azért?????folyt köv.

Most itt megírom,mit felejtettem ki a lala kiflimből,mindent a leírás szerint csináltam,csak a kefirt hagytam ki amitől lágy lesz a tészta,összeállítottam,gyúrom-gyúrom,és csodálkozom,mi a fene van?mitől kemény ez tészta,mondom nem hiszem el,de hiszem annyira szépek a képek Aledánál,mit rontottam el,ismét megnézem a receptet alaposabban,és akkor látom,jaj mondtam,neeeee!!!!kihagytam a leírásból a kefirt,de közben már letettem kelni a tésztát,mert azt mondtam,nem érdekel most akkor is megsütöm,ha beton kemény lesz,és nem kel meg,és amikor rájöttem a turpisságra,arra gondoltam, lesz ami lesz én hozzáöntöm a kefirt,és összedagasztom a kemény tésztával,hát nem volt egy leányálom,ráadásul a kefirem hideg volt,na több se kellett az én tésztámnak,jól lehűlt amíg végre elnyelte a kefirt a tészta,na akkor ismét letettem kelni,ami meg is kelt de persze nem akkorára mint normális esetben,és így lett az én Lala kiflim kissé finoman szólva sikertelen!!!Elfogyott,mert én megettem,felszeleteltem vékony szeletekre, mint a kenyeret szokás,és addig ettem kenyér helyett,amíg el nem fogyott!!!!És jobb volt mint az adalékos kenyér,igy hamarosan megismétlem,és remélem akkor már olyan lesz mint Aledáé!!!
Ezt a piros bejegyzést,ma vagyis 2011.12.11-én 23 óra 18 perckor írtam hozzá!!!
Nagyon megtetszett a lala kifli,több blogban találkoztam vele,finom könnyű kifli,és a képek igazán csábítóak voltak,gondoltam ezt elkészítem,sós sajtos lyukacsos,kívánatos!Végül ALEDÁNÁL látottak alapján álltam neki!
Elmentettem a receptet,fogtam a receptes füzetem és le írtam,de sajnos rosszul,kihagytam belőle a lényeget,most ide hozom a képet,és majd holnap elmesélem mit hagytam ki belőle,és milyen hajmeresztő dolgot követtem el a tésztával!!! Vagy - vagy alapon,vagy sikerül vagy nem!
Nagyon akartam,hogy sikerüljön,talán azért!!!



Megjegyzések

  1. Van ez ez így mással is, vagy sikerül, vagy nem , ez nem probléma, esetleg elhallgatjuk :)

    VálaszTörlés
  2. Tücsi!
    Köszi!!! Puszi!!!!


    wanna!
    :):)Igen esetleg,de ha hallgatunk róla,attól még megtörtént:)):)de persze azért nagyon pipás voltam magamra,mert készültünk a finom kiflire!De megismétlem!

    VálaszTörlés
  3. Guszta a kiflid! Mi volt vele a gond? A háttered nekem is nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  4. Éva!
    Köszi,megírom majd hogy mi volt a gond,de most fáradt vagyok,egész nap a színházban voltam.
    nekem is!!!!!

    VálaszTörlés
  5. Én is jártam már úgy,hogy kimaradt valami..megesik néha az emberrel,ne keseredj el. Nem is lettek rosszak ezek a kiflik.

    VálaszTörlés
  6. Aleda!
    Köszönöm a biztatást,hát nem lettek olyanok mint a Tiéd ami istenien néz ki az biztos,de megismétlem és addig csinálom,amíg olyan nem lesz!!!Megettem én egyedül,felszeleteltem mint a kenyeret!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése