Ma egyben fasírtot sütöttem,burgonya pürével,de mivel én csak hidegen eszem a fasírtot,paradicsommal,uborkával,vagy céklával de lehet gyümölccsel is attól függ mi van itthon!
valamelyik nap kutattam a neten gyors és egyszerű ételek után,és a Mindmegette-n találtam néhány receptet,de azok közül is legjobban ez zöldborsós máj fogott meg azonnal,nagyon gusztusosnak láttam,és tényleg egyszerű gyors!!!!
Pénteken vettem pulykamájat is és csirkemájat is,és Bonduelle zöldborsót is. Ma elkészítettem,és nem csalódtam olyan lett amilyennek elképzeltem.
Vettem 2 db egész pulykamájat,4 db csirkemájat,tegnap beáztattam tejbe és ma reggelig úgy hagytam, hűtőben,majd leszűrtem,feldaraboltam, 2 db újhagymát meg pirítottam,majd rádobtam a feldarabolt májakat,amiket előzőleg én megsóztam,jól megsütöttem,nem sajnáltam az olíva olajat,majd felengedtem vízzel,ételízesítőt szórtam rá,megborsóztam,és alaposan pároltam,és pótoltam a vizet ha kellett,amikor már megfelelő puha lett,és zsírjára sült, rádobtam a zöldborsót,egy kicsit pároltam azzal is, majd lezártam,és hagytam fedő alatt!!
Majd ki adagoltam magamnak és jóízűen megettem,kovászos uborkával,még van mivel a múlt héten érett be! Vagy a hét elején,már nem emlékszem!!! De holnap ha kapok a piacon uborkát,ismét teszek el egy kicsit nagyobb adagot! Mert már jön a hűvös idő!!!!:):):):)És a jó kovászos uborka a napon érik!!!!
Majd a máj után bevágtam néhány kocka tejfölös kekszes sütit! Most ő a kedvencem!!Örülök,hogy rátaláltam!!!! Mindig tartottam a sütés nélküli sütiktől,de már nem!!!!pedig már nagylány vagyok,hehe nagyon is!!!!!!
valamelyik nap kutattam a neten gyors és egyszerű ételek után,és a Mindmegette-n találtam néhány receptet,de azok közül is legjobban ez zöldborsós máj fogott meg azonnal,nagyon gusztusosnak láttam,és tényleg egyszerű gyors!!!!
Pénteken vettem pulykamájat is és csirkemájat is,és Bonduelle zöldborsót is. Ma elkészítettem,és nem csalódtam olyan lett amilyennek elképzeltem.
Vettem 2 db egész pulykamájat,4 db csirkemájat,tegnap beáztattam tejbe és ma reggelig úgy hagytam, hűtőben,majd leszűrtem,feldaraboltam, 2 db újhagymát meg pirítottam,majd rádobtam a feldarabolt májakat,amiket előzőleg én megsóztam,jól megsütöttem,nem sajnáltam az olíva olajat,majd felengedtem vízzel,ételízesítőt szórtam rá,megborsóztam,és alaposan pároltam,és pótoltam a vizet ha kellett,amikor már megfelelő puha lett,és zsírjára sült, rádobtam a zöldborsót,egy kicsit pároltam azzal is, majd lezártam,és hagytam fedő alatt!!
Majd ki adagoltam magamnak és jóízűen megettem,kovászos uborkával,még van mivel a múlt héten érett be! Vagy a hét elején,már nem emlékszem!!! De holnap ha kapok a piacon uborkát,ismét teszek el egy kicsit nagyobb adagot! Mert már jön a hűvös idő!!!!:):):):)És a jó kovászos uborka a napon érik!!!!
Majd a máj után bevágtam néhány kocka tejfölös kekszes sütit! Most ő a kedvencem!!Örülök,hogy rátaláltam!!!! Mindig tartottam a sütés nélküli sütiktől,de már nem!!!!pedig már nagylány vagyok,hehe nagyon is!!!!!!
Jó kis recept, szeretem a májat is és a zöldborsót, ki fogom próbálni, köszönöm.
VálaszTörlésNagyon guszta a zöldborsós máj a kovászos ubi nagyon finom lehetett hozzá! Gondolod még megérik ha teszel el ubit a jövő héten esős időd mondanak!:-)
VálaszTörlésTényleg nagyon jól hangzik ez a zöldborsós máj.
VálaszTörlésMrita!!
VálaszTörlésSzerintem is jó kis recept,máskor is elkészítem,de lehet bővítem mással is!!!
Éva!!
Finom volt a májas,na és persze az uborka hozzá,így együtt!!!!
Kati!!
Nem csak hangzik!!!:):):):)
Számomra új társítás, de tetszik! Nemrég rájöttem, hogy nem muszáj napsütésnek lenni a kovászos uborkához! Több évtizednyi hitem omlott össze... Az történt, hogy elkészítettem egy nagy adagot és váratlanul és hirtelen lehűlt másnapra az idő (júliusban volt talán?). Átraktam mindent egy nagyobb lábasba, lefedtem egy tányérkával és naponta 1x, 2x alágyújtottam a gázrózsát, éppen csak hogy langyosra melegítve az uborka alatt a sós, fűszeres lét- és láss csodát- isteni finom ropogós kovászos uborkám lett 3 nap múlva :)
VálaszTörlésVicuska!!!
VálaszTörlésKöszönöm az ötletet,de nálunk állítólag meleg marad az idő,de ha mégsem akkor alkalmazom!!!!!Imádom a kovi ubit!!!
Piroska en is nagyon szeretem a majat, mindenfele majat...otletes recept, es igazan finom!
VálaszTörlésA kovaszos uborka mindig johet, plane hazilag keszitett:DDD
Elizabeth!
VálaszTörlésAz uborka saját eltevés,és nagyon finoooom!!!!
legközelebb bővítem a hozzávalókat!!!
És tényleg finom!!!!
Ma én is majdnem egybefasírtot készítettem, de leszavazott a család! :))) Pedig, hogy szeretem...
VálaszTörlésEz a zöldborsós máj- nagyon gusztusos, még nem ettem így, de mindkettőt szeretem, és egyben jó párosítás lehet! Huhh, de megéheztem. :)))
Nagyon finom lehetett ez a zöldborsós máj!! Tetszik az ötlet, viszem :D Meg a rizsfelfújtat is, már olyan régen készítettem, de most eszembe juttattad :) Köszi!
VálaszTörlésCsilla!!Nagyon szeretem én is,csak hidegen,bármennyit meg tudnék enni belőle,uborkával,paradicsommal,és sült gyümölcsökkel!!!!Na ma így tettem!!!!
VálaszTörlésMária!!
Finom volt,én is most készítettem először,de nem útóljára.és legközelebb bővítem!! A rizsfelfújt bármikor elővehető,ha nem tud az ember mit sütni,mert önmagában is elegendő!és nem útólsó sorban finom!!!:):):):)
Nagyon ötletes és nem utolsó sorban nagyon guszta a recepted!!!
VálaszTörlés