Mai ebédünk!!! A hőség kitesz magáért megint!!!

Ma hús levest főztünk,halat sütöttem,tört burgonyával,de mivel én egyáltalán nem eszem halat,így magamnak főztem gombás kuszkuszt!!!De a húslevesben főtt finomságokból alaposan beettem,úgy hogy a levesből már nem ettem.Majd holnap!!! Viszont a kuszkuszból ettem,kicsit később!! Szeretem a kuszkuszt minden formában!
Kápia paprikát,zöldpaprikát,petruskát,zeller zöldet,sót,ételízesítőt,olíva olajban megpároltam,majd hozzáöntöttem egy 20 dkg gombát,amivel szintén összepároltam,nem kellett sokáig,mert a gomba üveges volt,ami ugye már puha,majd hozzáöntöttem egy kis konzerv bonduelle zöldség konzervet,bevallom szeretem a bonduelle készítményeket,és még pároltam egy kicsit,majd hozzáöntöttem a már kész kuszkuszt,összefőztem egy kicsit és már fogyasztható is lett!De azért egy kicsit hagyom állni,fedő nélkül,így összeérnek az ízek.A borsót kifelejtettem!!!már nem innen hanem az ételből.
A kuszkuszt mindig dupla mennyiségű forrásban lévő vízbe teszem,majd tíz percig tilos felemelni a fedőt,utána összekeverem,majd ismét lefedem!!!Bármennyit képes lennék megenni belőle!!!
Azért nem írok mennyiséget,mert mindenki szabadon dönthet,miből mennyit ,és milyen anyagokat használ.


Megjegyzések

  1. Mellissina2!
    Kuszkuszt még nem ettem, de kipróbálom, olyan guszta a sok finom zöldséggel.

    VálaszTörlés
  2. Fincsi volt az ebédetek! Azt a húsos-zöldséges tálat szívesen vállalnám hogy eltüntessem !:-)) Mármint a rajta lévő dolgokat!

    VálaszTörlés
  3. A kuszkuszt én is nagyon szeretem minden formában, a specialitásom a cukkinis, padlizsános citromos. De szeretem tejben főzve édesen is. Jókat főztél:)

    VálaszTörlés
  4. Szeretem a halat, de lehet ezért a kuszkuszért cserébe kihagytam volna :))

    VálaszTörlés
  5. Finom ebédetek volt, én viszont szívesen ettem volna a halból.

    VálaszTörlés
  6. Mrita!
    Próbáld ki!Gyors egyszerű és nem hizlal!!!

    Éva!
    Én is azt csináltam eltüntettem!!!:):):)

    trollanyu!
    Még nem készítettem édesen,de feltétlen megpróbálom,remélem találok Nálad édes receptet!:):):) Na most ezt cukkinis,padlizsános citromos formulát kipróbálom!Nézek Nálad receptet!!!

    VálaszTörlés
  7. Panna!!
    Jól tetted volna,mert finom lett,legalábbis nekem!!:):):)Sajnos szálka fóbiám van!!!

    VálaszTörlés
  8. Kati!
    Én is ettem volna,ha nem lenne szálka fóbiám!!!
    Köszi!!!

    VálaszTörlés
  9. Hosszú évekig volt szálkafóbiám, miután gyerekkoromban megakadt egy szép példánya nyelőcsövemben, ami se fel, se le... nem is részletezem, kórházba vittek végül... Ma már eszem, de a túl apró szálkásokat kihagyom az étrendünkből! A húslevest rengeteg zöldséggel bővítem, aztán képes vagyok jóllakni vele és a húsleves marad másnapra :) Ez a kuszkuszos finomság nagyon tetszik!!!

    VálaszTörlés
  10. Vicuska!!!

    Nekem megmaradt a szálkafóbiám,és semmi pénzért nem tudom még a szám közelébe sem hozni!!! Többször futottam a gégészetre,legutóljára én is nyelőcsöves gyanús voltam,és akkor azt mondtam itt a vége,ennyi! SOHA többet hal!!!
    A húslevessel így vagyok én is.A kuszkuszt pedig imádom.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése