Délutáni tócsni!!!!

Egyszerű cukkinis tócsni!

Burgonyásat szoktam sütni,de mivel volt cukkinim,kerestem egy receptet és találtam is,a nevét majd hozom a szerzőnek,mert ugye azt elfelejtettem megjegyezni.A sütőt lehetetlen begyújtani,annyira meleg van megint,így nem csőben sütünk,hanem a cső tetején,ezért folyton agyalni kell mi legyen amit a tetején lehet sütni,hát a tócsni,mivel roppant kevés munka van vele,igaz nem fáztam így sem, amíg sütöttem a forró olajban.Készítettem tészta salátát is,még a sütés után azonnal kifőztem a pennét,és megfőztem a tojást is,és utána már nem kellett a tetejét sem begyújtani a gáztűzhelynek.


Hozzávalók:1 kisebb cukkini,2 közepes burgonya,1 pohár kefir,1 tojás,só liszt olaj.


Elkészités:A megmosott meghámozott burgonyát és a cukkinit lereszeltem.A kefirt elkeverjük a tojással sóval és hozzáadjuk a reszelt burgonyát és a cukkinit,összekeverjük,és annyi lisztet adunk hozzá,hogy a palacsinta tésztánál kicsit sűrűbb masszát kapjunk.Forró olajba evőkanállal belesimítjuk,és mindkét oldalát pirosra sütjük.Papir törlőre szedjük!!!

Megjegyzések

  1. Ez nagyon finom, en is szoktam keszitteni.
    Szep napot kivanok.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet, tócsnit még nem készítettem, de kifogom próbálni, ha maradt egy darabka kérnék belőle.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom eledel:) Nagyon szeretem, cukkinival, vagy anélkül, mindenhogyan:) Mi matutkának hívjuk, fokhagyméás tejföllel szoktuk enni, hú de jó:)

    VálaszTörlés
  4. Cristina!!!
    Szeretjük mi is,bármivel lehet enni!!!Köszönöm Neked is!!!:)):)

    Mrita!
    Próbáld ki,megéri,mert még köretnek is fogyasztható!!!:):):)

    Petra!
    Nem véletlen!

    trollanyu!
    Szerintem is bármiből meg lehet sütni,már úgy értem bármilyen zöldségből,a télen így csináljuk!!Most akkor tanultam,szóval matutka,hú fokhagymás tejföl,nem rossz!!!csak az epém tiltakozna a fokhagyma ellen,sajnos.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta lett a tócsni! Igaz csak krumpliból szoktam készíteni, de biztos nem rontotta el a finom ízét a cukkini sem!

    VálaszTörlés
  6. Éva,egyáltalán nem rontotta el,én is krumpliból csináltam eddig,de kell egy kis változatosság,és hidd el nagyon jó lett!!

    VálaszTörlés
  7. Ma Nálad kellett volna ennem, mert mindent szeretek amit most készítettél. Na jó, a kakaós tejfölt kihagyom, de megkóstoltam volna azt is már csak kíváncsiságból is.

    VálaszTörlés
  8. csipike!
    Ne ítélkezz a kakaós tejfölről,elsőre furán hangzik,de ha megkóstolód nem bírod abba hagyni.
    Szívesen megkínállak mindenből,csak nyisd az ablakot!!Ja és ha nálam ettél volna,el sem engedtelek volna addig amíg nem eszel a kekszes csodából.:):):):)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése