Őszibarackos muffin,málnával a tetején!!


Őszibarackos muffin,a körtés helyett,az eredeti recept ugyanis körtével írja,de nekem nem volt itthon körtém,volt viszont friss őszibarack,és kajszi is,de gondoltam legyen őszi,majd a kajsziból mást sütök.
Hozzávalók:
12 darabhoz:

legalább 6 db őszibarack,
1 tojás,
15 dkg kristálycukor,
250 gramm natúr joghurt,
15 dkg olvasztott vaj,
25 dkg finom liszt,
4 db mézes keksz,
4 db kókuszos keksz,
sütőpor,csipet szódapor,
porcukor,én nem szórtam rá.

Elkészítés:

A barackokat mossuk,hámozzuk,felaprítjuk,majd nádcukorban megpároljuk,vagyis megsütjük egy kicsit.majd kihűtjük.
A tojást keverjük habosra a cukorral, vaníliás cukorral,majd fokozatosan adjuk hozzá a joghurtot és az olvasztott vajat.Végül dolgozzuk bele a sütőporos szódaporos kekszmorzsás lisztet,majd keverjük bele a már kihűlt,főzött barackot,és töltsük bele muffin kapszlikba,nekem most jó nagy kapszlijaim vannak,de inkább nagy legyen,mint kicsi!és a végén sütés előtt mindegyikre tettem egy-egy szem cukrozott málnát,kevésnek bizonyult, bizony meg kellett volna pakolnom a tetejét málnával.
Majd 170 fokos sütőben süssük,20-30 percig,vagy tovább!!
Díszítsük porcukorral,most nem szórtam rá!!!!














Megjegyzések

  1. Hú ez nagyon guszta! Biztosan így barackosan is nagyon finom volt!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki a maffinod, én is sokat sütök, de leginkább az unokáimnak. Jól hangzik az izes kekszekkel, finom lehet. Ha kaphatnék belőle most..... Köszi.

    VálaszTörlés
  3. Panna,igen finom volt bárcsak a málnát ne sajnáltam volna a tetejéről.




    tücsi,köszi,tényleg jó lett az ízes kekszekkel,szeretem ezt alkalmazni!!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése