A mai kánikulában,nem egy könnyű ebéd volt!!!




Nem is mi lennénk,ha könnyű nyári hőségnek megfelelő ebédet készítettünk volna.
Nem, mi marhalábszár pörköltet galuskával,és zöldséges rizslevest főztünk.
De azért még összehoztam egy kis zöldséges kuszkuszt,+ hozzá cukkinis paradicsom salátát.
És délután még főztem ki túrós tésztát,desszert helyett,majd összehoztam egy kisebb adag őszi-és kajszi fagylaltot,mert nagy volt a hőség.

Tiszta röhej nem? egy könnyű salátával megúszhattuk volna,de anyu 88 éves és neki nem kell könnyű nyári étel!!!!Nem elírás 88!!!!!!
A leves zöldséges rizsleves, ezt a leves fajtát J. Gabi, a nagymamája karfiol levese kapcsán csak úgy hívta olyan mint a mosogatólé!Nem volt egy szép megjegyzés tőle,de igaz lehet,a színe miatt,de az íze miatt nem.Az én idős anyukám csak ezt a fajta levest szereti,és nagyon dühős lett J.Gabira,és főleg azért,mivel a saját nagymamája levesére tette ezt a megjegyzést!!! És persze mi is szintén egészségben felnőttünk az ilyenféle leveseken,különféle kiadásokban!!!!
Ez a megjegyzés a "Hal a tortán" gasztró műsorban hangzott el,ha jól emlékszem! De nem felejtem!!!
A fagylaltot nagyon egyszerűen készítettem,mivel folyamatosan ritkítok a hűtőben,készülve az olvasztáshoz,így felhasználok minden benne lévő anyagot,ezért ehhez a fagylalthoz már nem volt tejszín,csak főzőtejszín,de viszont volt még egy epres joghurtom azt használtam hozzá.
Vagyis egy őszi-és négy kajszi barack,egy pohár eperjoghurt,2 csomag vaníliás cukor,jócskán porcukor,szeretjük ha édes,botmixerrel pürésítettem az anyagokat,és fagyi gépbe tettem 20 percig keverte,majd doboz és hűtő.és tényleg jó lett!!!!

Megjegyzések

  1. Hát én elfogadnám ezt az ebédet, akár hidegben, akár hőségben. Sokszor az ilyen mindent összedobálós kajákból lesznek a legfinomabbak, mint a te fagyid:)

    VálaszTörlés
  2. Köszi,tényleg finom lett!!!!
    Most egy összedobálós korszak van a hűtő ürítése miatt.

    VálaszTörlés
  3. Hát nem csak nálad volt a nagy hőségben főzés, én is ahelyett, hogy salátát készítettem volna, hamis pacallevest, meg csirkehúst sütöttem.

    VálaszTörlés
  4. Anyu rizslevese igenis nagyon finom, a pörkölt sem rossz, csak most nem annyira, de a fagylalt az jöhet. Szerintem, jó kis összedobálos ebéd lett ebből. Arról nem beszélve, hogy ti is főtetek az étellel együtt:(:(:):)

    VálaszTörlés
  5. Én is szívesen elfogadnám, a családomról nem is beszélve. Ők pörköltfüggők. Bármikor bármilyen pörkölt jöhet nekik, a marhából készültet egyenesen imádják :) Hát ha még egy kis fagyival is le lehet öblíteni :D !!

    VálaszTörlés
  6. Kati,akkor meg vagyok nyugodva nem csak mi vagyunk ilyen lököttek,hát az sem egy könnyű étel,hamis pacalleves,nem ismerem,megyek és megnézem.a csirkehúst sütőben sütötted????nekem is van csirkecombom,valamelyik nap megsütöm,de akkor már nem lesz olyan meleg.

    VálaszTörlés
  7. Tücsi,igen tudom,csak a J.Gabi nem tudja.Ő már nem eszik ilyen levest!!!csak krémlevest az a menő.

    VálaszTörlés
  8. Mária! meg vagyok nyugodva,hogy mások is esznek pörköltet ebben a hőségben,mert végül is jó dolog,főleg galuskával.volt hozzá kovi ubi is.

    VálaszTörlés
  9. Fú ez aztán bőséges menüsor volt :)) Kérlek nézz be hozzám, meglepivel várlak :))

    VálaszTörlés
  10. Kedves Panna!!!
    Nagyon köszönöm,jártam Nálad!!! Elfogadtam!!!és majd gondolkodom.
    A meleg sem volt kutya.

    VálaszTörlés
  11. Legalább ilyen nehéz kaja volt az én mai ebédem is:)) Én gyümölcslevessel könnyítettem a baconbe tekert és sütött csirkemájat:)) De nagyon jólesett:)
    Nektek pedig egészségetekre váljék!:)

    VálaszTörlés
  12. Köszi kedves Roza!! Nektek is!!!!!megyek megnézem!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése