Piroska-receptesfüzetéből!!

Piroska-receptesfüzetéből!!

Piroska receptesfüzetéből

Piroska receptesfüzetéből
nyár 2016.

2011. július 15., péntek

A mai ebéd,egy hétköznapi konyhából!!!


Bögrés süti!

1 bögre cukor,
1 bögre liszt,
1 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliás cukor,
2 tojás,
2 tejföl 175 grammos,
csipet só,
cukrozott mák kb l dl.
és őszibarack tetszés szerint,vagy amennyi van.Én másfél nagy szemű befőtt őszit használtam,de előtte kicsit megsütöttem cukorral.persze kevés volt.a szemmértékem" kiváló"!!!!de hát mint mondtam nem vagyok egy Túrós Lukács!!!!

A tojásokat a cukrokkal jól felvertem,majd beleöntöttem a 2 doboz tejfölt,azzal is vertem egy kicsit,beleöntöttem a sütőporos lisztet, majd hozzá öntöttem a cukros mákot,majd a csipet sót,és végül belekevertem a sült barackot,ami teljesen elveszett benne. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem(31x23cm),előmelegített sütőben sütöttem,kb. 35-40 perc, tűpróba nem árt.Bármit keverhetsz bele,ami éppen van. Gyorsan megvan!!! Az biztos,hogy nem fáztam a konyhában.
és a süti finom lett,és habkönnyű!!!!





Ma rántott párizsit ettünk,petruskás burgonyával,némi sült krumplival,kovászos ubival,persze nem annyival ami a képen látható. Majd sütöttem hagymás tojást,egy tepsi palacsinta prószát,és egy tepsi bögrés süteményt.
A párizsit panírozás előtt tejbe áztattam,azért párizsit mert az gyorsan megvan. A többi info nem lényeges,mert érdektelen a recept.
A palacsinta prósza,frissen tökéletes.
2 szem nagyobb burgonya,karikára felszeletelve,kicsit sűrűbb sós palacsinta tészta,1 tojással,a burg.vékony karikára szeleteljük,olívaolajos tepsibe rakjuk,megsózzuk,és ha kevés olajat öntöttünk a tepsibe akkor a burg.is meglocsoljuk kicsit,mielőtt ráöntjük a palacsinta tésztát.amikor ráöntöttük a palacsinta tésztát, ismét meglocsoljuk kicsit olívaolajjal, majd meglocsoljuk tejföllel,amit előzőleg kis tejjel összekevertem.A lényeg,hogy a burgonya egyrétegű legyen!!!!A palacsinta tészta adag a tepsi méretétől függ.

10 megjegyzés:

  1. Minden nagyon guszta, szívesen ebédeltem volna Nálad.

    VálaszTörlés
  2. A sütiből kérek, bár az ablakot a meleg miatt zárva tartom, de ha szólsz kinyitom:):):)
    És jól néz ki a koviubis ebéd is. A prószát egyenesen imádom. Elfelejtetted megadni, hogy az utolsó fogás te voltál "megfőve":(:(:( Van kitartásod, az biztos!!!!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon köszönöm kedves Mrita!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  4. Tücsi,így vagyok kifaragva,tudod!!!!!!!!!!!!
    Túlzás nélkül mondom a süti tényleg finom lett.

    VálaszTörlés
  5. Kedves Piroska-Észrevettem rögtön a sok változást a blogodon. Sokkal jobban tetszik az uj sablonod, a tiszta háttér...a piros szinnek már mennie kellett...he, he!
    Friss és kellemes kinézetü lett a blogod, igazán tetszik!
    A sütemény nagyon jól hangzik a barackal, és a mákkal. és a finom párizsi is, az összes köritéssel. Ilyen fantasztikus ebédekre emlékszem amikor utoljára látogattam, sajnos már 5öbb mint tiz éve. Az unoka nővérem szokott ilyen hasonló finomságokat késziteni...szép emlékek voltak!
    puszi!

    VálaszTörlés
  6. Kedves Elizabeth!!!
    Nagyon köszönöm,örülök,hogy tetszik,ez most nekem is jobban tetszik,valóban már nagyon sötétnek éreztem,így gondoltam a nap színeivel sokkal barátságosabb!!!!
    Köszönöm,hogy megdicsérted az ebédünk!!!
    Hú már jó régen voltál itthon!
    puszil Piroska!!!!

    VálaszTörlés
  7. Étvágygerjesztő fotók és gratulálok a kellemes bloghoz!!! (kül- és belcsínileg egyaránt! :))

    VálaszTörlés
  8. Kedves Vicuska!!!
    Szeretettel köszöntelek nálam!!!
    Köszönöm a gratulációt!!!!

    VálaszTörlés
  9. Örömmel csatlakoztam az olvasótáborhoz!!! :)

    VálaszTörlés
  10. Vicuska!!! Köszönöm!!!!
    És örülök,hogy találtál magadnak valót!!!!!
    Csak én nem talállak!!!!

    VálaszTörlés