Piroska-receptesfüzetéből!!

Piroska-receptesfüzetéből!!

2011. június 26., vasárnap

Ricottás kevert süti,narancslével, ami nagyon finom.

Ne zavarjon,hogy nem látványos,attól még finom és ízletes!!!! Kávéhoz,tejhez,teához,fagylalthoz!!!!
Miután elfelejtettem belinkelni azt az oldalt,ahol megtalálható az eredeti ötlet,most utólag megteszem,mire a végére értem,elfelejtettem:
http://kicsivu.hu


Mindig van egy doboz ricotta a hűtőben,mindig megveszem,mert amikor meglátom az üzletben,na mondom most megcsinálom ezt és ezt a finomságot,De még soha nem alakult úgy,hogy ez így lett volna,és a ricotta csak várja várja a sorsát,majd folyamatos szavatosság mustra mellett,ráébredek jaj,most kell valamit sütni belőle,hát mindig így járok,ezért kerestem egy egyszerű receptet!
Ricottás kevert süti! Kicsit változtattam.

Hozzávalók:
3o dkg liszt,először azt gondoltam nem lesz sok ez egy kicsit,de nem lett.
1 tasak sütőpor,
2 tojássárgája,
11 dkg porcukor (én kristálycukrot használtam,és 20 dkg-t.+ 2 evőkanál porcukor
25 dkg ricotta,
10 dkg olvasztott vaj, én még tettem hozzá 2 evőkanál mascarponét,
2 tojásfehérje,
2 csipet só,
4 teáskanál citromhéj,én egy narancs kicsavart levét tettem hozzá,
2 marék aszalt sárgabarack, most kihagytam.

Elkészítés:

A tojássárgákat a kristálycukorral vaníliás cukorral habosra keverem,majd hozzá teszem a két evőkanál mascarponét,azzal is jó összekeverem,majd jön az olvasztott vaj,utána a ricotta, hozzá a narancs kicsavart leve,majd fokozatosan hozzákeverem a sütőporos lisztet, a tojásfehérjét a sóval és a két evőkanál porcukorral habbá verem,és beleforgatom a tésztába.Elég sűrű massza lesz,ebbe megy bele a gyümölcs,szerintem bármilyen. 160 fokon, 75 percig sütöttem,tűpróba kell!! Egy püspökkenyér formában sütöttem,kibéleltem sütőpapírral.


10 megjegyzés:

  1. Mmmmm, milyen ízű, finom szerkezetű, hogy a torta!
    :*:*:*

    VálaszTörlés
  2. Köszi!!!! finom valóban!!! egyszerű de nagyszerű!!!

    VálaszTörlés
  3. Miért ne lenne finom, csupa finomság van benne.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Kati,örülök,hogy benéztél!!!
    Így igaz!!!!! Köszi!!!!!

    VálaszTörlés
  5. Piroska-Vegtelen kulonleges, es zseni recept ez a nagyon finom ricottas, narancsles sutemeny.
    Nem csoda hogy konnyu mind a pehely mivel hogy piskota modra keszitetted.
    Gratulalok, fantasztikus:DDD

    VálaszTörlés
  6. Örülök, hogy nálam jártál így én is rádtaláltam! Nagyon tetszenek az ételeid, lesz pár amit elkészítek, kezdve ezzel a narancsossal, ami pont az a típusú süti amit én reggelire, tej mellé imádok, és külön öröm, hogy kevés vajjal készül nem egy bödönnel. :D A sort pedig folytatom a Valami sütiddel és a sárgabarack fagyiddal! :))

    VálaszTörlés
  7. Elizabeth,köszönöm!!!! Magam sem hittem amikor elolvastam a receptet,hogy ilyen könnyű lesz,főleg a 30 dkg lisztből.De máskor elkészítem az már biztos.




    Barbi,köszönöm!!!!!
    Szeretettel köszöntelek Nálam!!!! "gyakran találkozunk"majd!!!

    VálaszTörlés
  8. Tényleg nagyon izgalmas, finom lehet

    VálaszTörlés
  9. Bianka,köszönöm!!!igen finom!!!

    VálaszTörlés
  10. Már a neve is nagyon jól hangzik... :)

    VálaszTörlés