A képre azt irtam szilvás lepény,de nem az,inkább csak szilvás kevert.


Volt egy üveg szilva befőttem,de miután nagyon savanyúnak találtatott,így úgy döntöttem átfőzöm cukorral,és sütök belőle sütit.
Hozzávalók:
2 pohár Danone natúr joghurt,2 egész tojás,2 joghurt pohár cukor,30 dkg liszt,1 tasak sütőpor,1 késhegynyi szódapor,csipet só,10 dkg olvasztott tea vaj,1 negyed doboz mascarpone,a 25 dekásból,1 csomag vaníliás cukor,2 db csokis ,1 db kókuszos,és 1 db mézes keksz darálva.(Győri)
Cukrot,vaníliás cukrot,a két egész tojást alaposan felverem,pici sóval,majd belekeverem az olvasztott vajat,majd a mascarponét,majd végül belekeverem a 2 pohár natúr joghurtot,a liszthez keverem a sütőport,a szódaport,a darált kekszet,és hozzákeverem a nedves anyaghoz,majd kivajazott lisztezett tepsibe öntöm,és végül ráteszem a szilvát a tetejére,majd előmelegített sütőben,kb.35 perc,de nem árt a tűpróba.majd teljesen kihűlve vágom,de előtte megszórom porcukorral,fagylalttal is lehet fogyasztani,de én most meglocsoltam szilva sziruppal,ami a főzésből maradt.Finom!!!!Jó étvágyat!!



Megjegyzések

  1. Ez úgy néz ki nagyon finom!
    Üdvözlet a Bavaria, kedves Mellissina!:*

    VálaszTörlés
  2. Kedves Maya!
    Tényleg finom lett!!köszi!!!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom lehet, szeretem a joghurtos keverteket, érzem a fahéjas szilva illatát ;-)...van a fagyóban szilvám, holnap valami szilvás lesz úgy megkívántam :-)

    VálaszTörlés
  4. Piroska-Végtelen remek ahogy össze álitottad ezt a finom sütit, a mascarpone, és a joghurtal. A szilva is nagyon finom izet adhatott.
    Nagyon sikeres, és kimondottan szép...nembeszélve hogy mennyire finom lehetett!

    VálaszTörlés
  5. Csipike,tényleg finom lett,és most már itt a friss gyümölcs szezon,mindent lehet!Megyek majd megnézem a szilvásod!

    VálaszTörlés
  6. Elizabeth,köszönöm!Finom lett,de legközelebb több szilva kell.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése