Aranygaluska,és a többiek!

25 dkg liszt,1 dkg élesztő,(instant élesztőt futtattam)2 tojássárgája,kb.1,5 dcl tej,vagy több,3 dkg olvasztott vaj,vagy több,egyéni,5 dkg porcukor,csipetnyi só,1 tasak vaníliás cukor,fél tasak sütőpor,a liszthez keverni.
Hintéshez:10 dkg darált dió,7,5 dkg porcukor,4,5 dkg olvasztott vaj.
Elkészítés:1 dcl langyos tej,2 kockacukor,élesztő,felfuttatjuk,a sárgákat elkeverem a porcukorral,majd hozzáöntöm a tejet,amiben feloldottam a sót.A liszt közepébe beleöntöm a felfuttatott élesztőt,a tojásos cukros tejet,jól összedolgozom,majd a végén hozzádolgozom az olvasztott vajat,dagasztógéppel könnyű,törött csuklóval nehéz.:):):):)én kézzel dagasztottam. Langyos helyen kelesztjük,1 órát,??? van amikor nem elég,majd kiöntjük,átgyúrjuk,és kicsi szaggatóval kiszaggatjuk,kivajazott tepsibe tesszük,alaposan meglocsoljuk olvasztott vajjal,és megszórjuk diós cukorral,ismét kelesztjük, egy óra hosszat,majd lassú tűznél sütjük,nem vágjuk tépjük.Vanília,csokoládé,vagy borsodóval tálaljuk.Mi vanília öntettel ettük.
A többi kép,burgonya,palacsinta tészta,tejföl,olivaolaj.
Cukorborsó főzelék,pürésítve,tarja szelettel.A borsó főzelék habart.Nagyon finom lett a főzelék,imádom!!!!Magamnak lepürésitettem!!!
A végén cukros eper,így szeretem.
Sajnos a tányér fénykép nagyon rossz lett!






Megjegyzések

  1. Egyszer kipróbálom az aranygaluskát, még sosem mertem, pedig szoktam kelt tésztát sütni. Úgy hogy a recepted elmentve ;-)
    A zöldborsót pürésítve még sosem ettem, lehet hogy krémlevesként bevállalom. Azt ugyanúgy zöldségesen főzzem és úgy együtt turmixoljam?

    VálaszTörlés
  2. Még én sem sütöttem aranygaluskát, de nagyon tetszik :) A főzelékedet is szívesen megkóstolnám, régen készítettem borsófőzeléket.

    VálaszTörlés
  3. Minden nagyon jol nez ki. Aranygaluskat nem probaltam meg, mar nagyon reg nem ettem. Nagymamam szokta keszitteni, de o mar nagyon reg nem el....

    VálaszTörlés
  4. De jó, hogy eszembe juttattad:)) Legközelebb, ha jönnek az unokák, megcsinálom nekik én is:))

    VálaszTörlés
  5. Csipikének,Máriának,Rozának!!!!Az aranygaluska az egyik legfinomabb tészta étel,vanília öntettel,csokoládé öntöttel,és borsodóval.Majd meglátjátok,ha elkészítitek.Várom az eseményeket!!!!Ha van Horváth Ilona szakácskönyvetek,abból nézzétek,mert én fél adagból sütöttem!!!!
    A borsó főzelék nekem is kedvencem,nem lehet megunni.
    Roza az unokáid imádni fogják,jó sok dióval!!és öntettel,de én már ettem magában is!!!
    Csipike!!meglátod nem bánod meg!!!!
    Kedves Mária,ha egyszer sütsz utána visszatérsz rá!!!
    Sok sikert!!és várom!!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése