Alma torta amiben van körte is!!!

Ezt a "torta"receptet Criss-75 -nél találtam.Amikor megláttam,gondoltam,hogy hamarosan megsütöm,ugyanis egyszerű de finomnak látszott,és igazam lett,egyszerű de finom!
Egy kicsit változtattam rajta,csak minimális,abban,hogy én barna cukorban elősütöttem az almákat,és a körtéket,és hogy kevesebb lisztet használtam.
Hozzávalók:
30 dkg liszt,én 20-ból sütöttem.16 dkg cukor,4 tojás,10 dkg vaj,én 15 dkg használtam,1 dcl tej,vagy kettő is lehet,én is 2 dcl tettem bele,1 tasak sütőpor,én tettem hozzá egy mokkáskanál szódaport, 4 alma, de én tettem hozzá három körtét is,,fahéj,citromhéj,azt nem tettem hozzá,viszont kicsavartam majdnem egy egész citromot,és vaníliás cukor,vagy vanília.
Cukrot tojást felverem,egy csipet sót is tettem bele,majd hozzá adagolom a puha vajat,amivel jól összekeverem ismét,majd beleöntöm a sütőporos szódaporos lisztet,hozzákeverem a tejet,citromlevét és a végén hozzákeverem a teljesen kihűlt elősütött gyümölcsöt.Előmelegített sütőben,sütőpapírral bélelt formába öntöm,és figyelem mellett tűpróbáig sütöm.Teljesen kihűlve érdemes felvágni. És nagyon jó lett!!!!!!!




Megjegyzések

  1. Nagyon guszta, kérek egy szeletet!

    VálaszTörlés
  2. Ez a torta nagyon jól néz ki, remélem nekem is sütsz egyszer. Már alig várom. Puszi.

    VálaszTörlés
  3. Egyszerű és nagyon finom sütemény Ez pontosan az én ízlésemnek!
    Üdvözlettel,
    Maya

    VálaszTörlés
  4. Kedves Piroska!
    Nagyon kellemes húsvéti ünnepeket kívánok.
    Üdv. Rita

    VálaszTörlés
  5. Drága Mrita!!!
    Köszönöm, Neked is!!!

    VálaszTörlés
  6. Kedves Piroska-Véletlenül rád találtam a Kitchen Stories blog bejegyzésénél, és át kattintottam a blogodra. Már is követlek, igazán finom dolgokat készitesz. Az alma tortádat imádom, szépen készült el.
    Szeretném tudni hogy milyen hussal készitetted a vadast, mert én már nem emlékszem rá, csak arra, hogy anyám máj gombócot készitett mellé. Nagyon guszta és finom ez is!
    Szia!

    VálaszTörlés
  7. Kedves Elizabeth,köszönöm!!!
    Emailben megirom!!!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése