Tejfölös csodabogár vörösáfonyával.

Egy blogban találtam ezt a süteményt,mégpedig mézigörl blogjában,szeretek ott nézelődni.
Amikor megláttam tudtam,hogy elkészitem,nagyon egyszerű és mutatós volt a képen,de az enyém mégcsak nem is hasonlit hozzá,lehet azért,mert az eredeti recept tortadarával készült,én meg 10 dkg étcsokoládét,apritóval összetörtem,és a vörösáfonyát is apritóba tettem.
Hozzávalók:
20 dkg liszt,15 dkg porcukor,+ a tetejére. 10 dkg tortadara,vagy reszelt étcsokoládé, 3 marék aszalt vörösáfonya,én egy 10 dkg-os kanadai nádcukorral izesitett tasak vörösáfonyát használtam, 1 nagy doboz tejföl 375 grammos,de én nem találtam olyant,450-est vettem,és majdnem belekevertem mindet, 2 tojás,1 csomag sütőpor,csipet só, én tettem hozzá 1 tasak vaniliás cukrot is.
A lisztbe elkeverjük a sót, sütőport,tortadarát,én a csokoládét.
A cukrot és a tojást habosra keverjük,belekeverjük a tejfölt,majd hozzáöntöm a liszt, sütöpor,csokoládé keveréket,összedolgozom finoman,majd a végül belekeverem a vörösáfonyát.Sűtőpapirral bélelt tepsibe öntöm,lehet normál,lehet kisebb,ki milyen emelkedetten szereti a süteményeket. előmelegitett sűtőben sütöttem én 45 percig,tűpróba.majd a végén megszórtam porcukorral!!! Frissen befaltuk a felét,ugyanis valóban nagyon finom lett.
Posted by Picasa

Megjegyzések

  1. Hát ez csodálatos, nyitom az ablakot......

    VálaszTörlés
  2. Ez a süti már kinézetre is finom. Meg fogom csinálni, ugyis van aszalt áfonyám és tortadarám is.Ez egy jó kis ötletet adó recept.Puszi!!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Tényleg nagyon finom sütemény,Mrita nyisd az ablakot!!!mert már pár darab maradt.

    VálaszTörlés
  4. Tücsi,nagyon kiváncsi leszek,milyen lesz tortadarával,mert az eredeti recept is azzal készült.legközelebb megcsinálom én is tortadarával.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése