Ricottás eperdzsemes muffin!!!

Volt egy doboz ricottám,és éppen ideje volt felhasználnom,fogalmam sem volt mit készitsek belőle,mert annyira nincs időm,hogy aprólékos dolgokra lehetetlen időt szerezni! Így úgy döntöttem,muffint készitek,nem lehet megunni.
Hozzávalók: 25 dkg ricotta,15 dkg olvasztott kihűlt vaj,16 dkg kristálycukor 15 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor,egy pici szódapor, 3 tojás, és 3 evőkanál eperdzsem,házi, vaniliás cukor,és egy fél citrom leve.
és nagy méretű muffin kapszli,ami nekem ma nem volt,igy sajnos csak kisebb papirba tudtam rakni,hát nem tett neki jót,de nem baj az ize jó!!!!!!

A vajat a cukorral a fél citrom levélel, a vaniliás cukorral,kikeverem,majd beleteszem a három tojássárgáját,alaposan felverem,( de mindezek előtt a fehérjét felverem habnak, pici sóval,és amig dolgozom addig beteszem a hütőbe,ne essen össze.)majd beleteszem a ricottát,összekeverem, belekeverem a sütőporos lisztet,hozzáteszem az eperdzsemet,és végül szépen beleforgatom a tojáshabot. Majd kibélelt 12-es muffin formába kanalazom,nagyon könnyű a tészta,szinte olyan mint egy hab!!!
Előmelegitett sütőbe teszem, kb.30 percig,de legjobb a tűpróba,de csak 10 percig legyen teljes kapacitáson a sütő,utána tegyük takarékra,hogy a közepe is átsüljön.
Tulajdonképpen finom lett!!!!Remélem nem hagytam ki semmit!!
Posted by Picasa

Megjegyzések

  1. Nagyon finom, étvágygerjesztő....

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jol neznek ki, bisztos finom lehet. Nallunk nem lattam ricottat, mivel lehet helyetesiteni? Mascarponeval vagy Philadelphia turocremmel?

    VálaszTörlés
  3. Nagyon könnyű lett,a ricottától,de jót tett neki az eperdzsem is.Jövő héten már veszek nagyobb muffin kapszlit!!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom lehet ez a ricottás muffin, meg fogom csinálni. Csak ne felejtsek el eperdzsemet venni.Köszi!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  5. Cristina,nem tudom,hogy jó lesz-e akármelyikkel,mert szerintem a ricotta a legjobb!de most hogy felvetetted megpróbálom mindegyikkel,és kiderül!és szerintem a normál túró is jó!csak,szerintem azt nem lehet annyira simára keverni.

    VálaszTörlés
  6. Tücsi,igen finom lett és könnyű,mirelit eperből is, kitűnő dzsemet lehet késziteni!!ha nincs szezonja.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése