Kecsketúrós pogácsa.képekben is.Jól sikerült.


Még soha nem sütöttem kecsketúróból pogácsát,de most már fogok időnként,ugyanis nagyon finom lett!!!!!!
Hozzávalók:
45 dkg liszt,1 tasak instant élesztő,két teáskanál só,1 teáskanál kristálycukor,1 egész tojás, 20 dkg kecskesajt, 2-2,5 dcl tejföl,20 dkg margarin.és egy egész tojás a kenéshez.
A liszthez öntöm az instant élesztőt,sót,cukrot,margarint,összemorzsolom,majd beleöntöm a kecsketúrót,az egész tojást,összekeverem,és végül hozzáteszem a tejfölt,majd alaposan összegyúrom, cipóformába dagasztom,becsomagolom folpackba,"szorosan",beleteszem egy tálba,letakarom konyharuhával,és egy egész éjszakára hűtőbe teszem a legfelső polcra,hogy nehogy megfagyjon,,majd másnap előveszem legalább jó két órával a sütés előtt,kicsomagolom a folpackból,mert különben gőzt kap,és dobhatjuk ki,és a tálban hagyom melegedni,majd amikor már gyúrható átgyúrom,kinyújtom,hajtogatom,fél órát állni hagyom,majd ismét nyújtom,hajtogatom,fél órát hagyom,majd még egyszer útóljára ugyanezt,és utána kisodrom,nem nagyon vékonyra,inkább magas legyen,pogácsa szaggatóval kicsit bevagdosom a tetejét,majd kiszaggatom, két tepsi lett, egy normál és egy kisebb,majd a tetejét megkenem felvert egész tojással,és hagyom a tepsiben még fél órát,majd előmelegített sütőben sütöttem jó félórát,de nem teljes lángon,kb.10 perc után kisebbre tettem. Nagyon könnyű és finom lett.Sütés közben dülöngélnek,de egymásra támaszkodva megállnak a saját lábukon.:):):):)!!!!



Posted by Picasa

Megjegyzések

  1. Nagyon guszta, szívesen megkóstolnám, még kecsketúrót én sem ettem!:))

    VálaszTörlés
  2. Köszi,tényleg finom lett!!!Nyisd az ablakot!!!

    VálaszTörlés
  3. Hát ez nagyon guszta,és nagyon finom, megyek hozzád....

    VálaszTörlés
  4. Igazán jól hangzik a recept és a képek is jól néznek ki. Még én sem ettem kecsketúrót, de kipróbálom. A képek felöltöztetése nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
  5. Kedves Mrita,gyere!!!frissen egyszerűen mennyei!!!

    VálaszTörlés
  6. Kedves Tücsi,ha kipróbáltad remélem kapok belőle!!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése