Darás süti!!!!!


Posted by PicasaEzt a könnyű és finom darás sütit, http://Criss75_despremine.blogspot.com blogjában találtam,amikor megláttam azonnal tudtam,elkészitem,igaz,hogy én nem eperdzsemmel izesitettem,ma, hanem vaniliás öntettel,de mivel maradt holnapra,igy az eper a holnapira kerül.Nagyon egyszerű és nagyon finom!!
Hozzávalók:
4 tojás,
8 evőkanál cukor,
12 evőkanál búzadara,
citromhéj,citrom,

+
4 dcl tej,
2 evőkanál cukor,
1 tasak vaníliás cukor.

Elkészítés:
A tojásfehérjéket felverni habnak,a sárgájákat a cukorral fehéredésig verem,(de előtte belereszelem a citromhéját,én nem tettem bele citromlevét,) majd beleszórom a búzadarát,alaposan összekeverni,végül a habot óvatosan belekeverni,majd kivajazott,lisztezett tepsibe beleönteni,előmelegített sütőben,30-35 percig sütni,óvatosan, majd utána ráöntjük a cukros vaníliás tejet,és még azután sütjük,szintén 30-35 percig,figyelem mellett.
Majd amikor kivettük a sütőből,2 órát hűteni kell utána vágjuk négyzetekre,és eperlekvár a tetejére,majd tejszín,és a csúcsra kandírozott narancshéj.
De vaníliás öntettel is finom,szinte olyan mint a rizs felfújt,csak ez dara!!igy bármivel ehető!
Persze az eperdzsemet semmi nem tudja überelni!!!
Jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. Nagyon jol sikerult! Orulok hogy megsutotted es hogy izlett a suti. Kelemes hetveget kivanik.

    VálaszTörlés
  2. Helló! ez tényleg egyszerü, én is elkészitem. Az a jó benne, hogy nem kell a darát külön megfőzni.A képek nagyon jók, étvágy -gerjesztőek.Én is jó étvágyat kivánok hozzá!

    VálaszTörlés
  3. Köszi!!!!Jövök máskor is!
    Neked is szép vasárnapot!!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése