kuszkusz próbálkozásaim!!!

Régóta izgat a kuszkusz,vásároltam egy fél kg-os bió kuszkuszt,kb.3-4 hete,most készitetttem másodszor,először csak ételizesitővel készitettem,nem volt rossz,de mivel fogalmam sincs milyennek kell lennie az ugymond "igazi"kuszkusznak,igy folyamatos keresésben vagyok!Tegnap jártam
http://moldvanmonika.blogspot.com vagyis Torkos kuckó lapján,és ott találtam ezt a variációt,és ma mindjárt meg is próbáltam.De még nem fejeztem be a keresést,remélem találok még sok variációt,ha van!!!!
25 dkg kuszkusz,
1 fej hagyma,
piros és zöld húsú paprika,(nem tettem bele)
1 szál sárgarépa,
először a kuszkuszt forrázzuk le 2x mennyiségű vizzel(forró)főzni nem kell,lefedjük 10 percig állni hagyjuk,majd villával fellazitjuk.
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük,hozzáadjuk a felszeletelt répát,és puhára pároljuk.Összekeverjük a kuszkusszal,a feldarabolt paprikával(amit nem tettem bele),sózzuk borsózzuk.Én még tettem hozzá,egy kicsi fokhagymát,egy kis petruskát,és ételizesitőt!!! A mennyiség attól függ hány személyre készül!!!!! Jó étvágyat!!!!Ha valakinek van ötlete,megköszönöm!!!Hajrá Kuszkusz!!!!! Az előző recept amit találtam,azt hiszem hasonló volt mint ez,de akkor azt nem készitettem el.azt egy blogger bejegyzőnél találtam.és akkor csak ételizesitővel készitettem!!
Posted by Picasa

Megjegyzések

  1. Szuper recept! Eloszor Tuneziaban ettem es nagyon izlett. Meg nem keszitettem de nemsokara fogok.
    Mi az a "petruskát" ? A zold petrezselyem?

    VálaszTörlés
  2. Igen a petrezselyem,de igy egyszerübb!!!meg helyes is"petruska"
    Oké,akkor majd megyek megnézem,mert érdekel,mert szerintem sok variációban készithető el.és izre milyen volt?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése