Használja csak fel a maradékot is!

Esti fogás:Egészséges salátákból egy könnyed vacsora-Nincs megunt étek.
A maradékok felújítására kitűnő alkalom a salátakészítés.A tegnapi sültből máris étvágygerjesztő vacsora lesz. Írja a Dunántúli Napló életmód rovata.AS-összeállítás.

"már tegnap is ez volt a vacsora"-ugye ismerős ez a mondat? Tévessze meg a családját,és alakítsa át a maradékot.A sült húsokat vágja apróra és szórja salátára.A párolt rizs,a megmaradt főtt krumpli,a sajtok,a sok zöldség jól illenek egy laktató esti fogáshoz.Percek alatt elkészülnek.Ha még finom öntetet is kever hozzájuk,rá sem lehet ismerni az előző napi ételre.Az sem baj,ha vásárol néhány friss hozzávalót.Így már teljes a siker.Ajánljuk,tartson otthon tartalékban néhány konzerv zöldséget,tonhalat,így sosem érheti meglepetés.Mindig készíthet belőlük valami újdonságot.A salátákat különösen estére ajánljuk.Nem terhelik meg a gyomrot,és nem lesz gond az alvással.Télen jótékony a savanyú káposzta,amit köretként vagy savanyúságként,is tálalhat.Egészséges és kalóriaszegény.

Savanyú káposzta saláta:
hozzávalók 4 személyre:
60 dkg savanyú káposzta,
2 piros alma,
1 nagy fej vöröshagyma,
6 ek.olaj,
1 babérlevél,
5 szem borókabogyó,
6 szem fekete bors,
2 ek.fehérborecet,
2 ek.száraz fehérbor.
Elkészítés:
1.A savanyú káposztát-ha nagyon savanyú-hideg vízzel mossa át,hagyja szűrőben lecsepegni.A túl hosszú káposztaszálakat vagdalja össze,így könnyebb megenni.Az almát mossa meg,törölje szárazra,hámozatlanul vágja négybe,csumázza ki,és a cikkeket vágja vékony lapokra.A hagymát tisztítsa meg,vágja félbe és szeletelje fel.
2.Nagyobb serpenyőben melegítse fel az olajat,szórja rá a hagymát,és pirítsa üvegesre.Adja hozzá a savanyú káposztát,a babérlevelet,a borókabogyót,a szemes borsót,a borecetet,sózza meg,és az egészet forralja össze,majd kis lángon,lefedve kb. 20 percig párolja.Néha keverje meg.
3.Ha letelt az idő,locsolja rá a fehérbort,adja hozzá az almát,és néhány percig,amíg az alma is átmelegszik,párolja együtt.Sült húsok,szárnyasok kitűnő körete is lehet.Ha van maradék grillcsirke,vágja össze a húsát,és azt is keverje a salátába.
1 adag:185 kcal.
Holnap beírom a következő receptet.

Megjegyzések