Piroska-receptesfüzetéből!!

Piroska-receptesfüzetéből!!

Piroska receptesfüzetéből

Piroska receptesfüzetéből
nyár 2016.

2010. november 1., hétfő

Túrós kalács!

Ezt a kalácsot egy receptes magazinból néztem ki amit tegnap vettem!!!Mivel jön a karácsony bőven lehet választani kalács receptek között.Jó néhányat kipróbálok még karácsonyig!!!!!!!!!!!!!!Túrós kalács
hozzávalók:
25 dkg tehéntúró,20 dkg vegyes
kandirozott gyümölcs,1 rúd vanilia,
50 dkg liszt,1 tasak sütőpor,2 tojás,
15 dkg ráma sütő margarin,15 dkg cukor,
10 dkg darált dió,10 dkg mazsola.
A tetejére:5 dkg vaj, 4 evőkanál porcukor.

Elkészités:
1.A túrót áttörjük.A kandirozott gyümölcsöket kissé
összevagdaljuk.A vaniliát kettéhasitjuk,pépjét
kikaparjuk.A lisztet elkeverjük a sütőporral,
hozzáadjuk a túrót,a tojást,a lágy margarint,a cukrot,
a vaniliát,a diót és tésztává gyúrjuk.A kész tésztába beledolgozzuk a mazsolát és a kandirozott gyümölcsöket/én csak aszaltsárgabarackot használtam,sorry,csak ez volt itthon./,majd letekarva,a hütőben 30-40 percig pihentetjük.
2.A sütőt 180 fokra előmelegitjük.A tepsit kibéleljük sütőpapirral.A tésztát két részre osztjuk,hosszú,hosszó kövér rúddá formázzuk,és a tepsibe tesszük.A sütőben 65-70 percig sütjük.A sütőből kivesszük,10 percig pihentetjük,majd még melegen megkenjük olvasztott vajjal,megszórjuk porcukorral,Amikor teljesen kihült felszeleteljük.
Posted by Picasa

1 megjegyzés: