meggyes lepény,vagy meggyes piskóta.

Nagyon szeretem a meggyes piskótát,meg általában azokat a sütiket aminek tésztája van.
Ez most fél adag,általában nagyobb tepsivel szoktam sűtni,de most igy akartam.vettem ezt a helyes kis fodros tepsit,és kipróbáltam.és elég az adag.
12 dkg vaj,12 dkg cukor,vagy egy kicsit több,ha édesebb szájú vagyok,12 dkg liszt,3tojás,sütőpor vaniliás cukor,reszelt citromhéj,darált dió,egy két kanál,egy csipet só,csak.A vajat kikeverem a tojássárgával,citromhéjjal,vaniliás cukorral,ebbe bele a tojások felvert habját,és végül összekeverem a sütőporos liszttel,dióval,és még öntök hozzá,egy kis likört,vagy konyakot.majd beleöntöm a tepsibe,és a tetjét alaposan megrakom cukrozott meggyel.van házi cukrozott meggy befőttünk,annyira finom,olyan mintha mazsola lenne.hogy ne süllyedjen el teljesen a meggy,egy kis lisztben megforgatom,mielőtt a tésztára rakom.gyors és finom.
Posted by Picasa

Megjegyzések

  1. A gyumolcsos piskotak a kedvenceim. Nagyon szep lett.

    VálaszTörlés
  2. Christina,köszi tényleg finom lett!!!
    E-mailben kaptam meg az ide szoló bejegyzésed is.
    De mint mondtam,feloldottam a tiltást.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése