13 dkg sütőmargarin.
12 dkg cukor, vaniliás cukrot is tettem bele,a recept nem irja,vagy 15-18 dkg.izlés szerint aki szereti ha édes egy süti.
3 egész tojás,
1 kk.sütőpor,
15 dkg liszt+a tepsihez,én kevertem rétesliszttel,kb,fele-fele arányban,
4 evőkanál tej,
5 dkg pörkölt durvára tört dióbél,én darált diót tettem,de biztos hogy jobb darabolt dióval.
A tetejére,
10-12 kisebb szem sárgabarack,vagy,50 dkg felezett sárgabarack befőtt,
1 mk.örölt fahéj,én nem tettem,de izlés kérdése.
és porcukor.
Elkészités:
A puha margarint a cukorral habosra keverjük,majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat is.Először a sütőporral összekevert lisztet,majd a tejet,végül a durvára vágott diót,keverjük bele.Egy kisebb tepsit margarinnal kikenünk liszttel meghintjük,és a masszát egyenletesen belesimitjuk.
2.A sárgabarack befőttet lecsepegtetjük majd a gyümölcsöt a tésztára rakjuk,kicsit bele is nyomkodjuk,(szerintem nem kell,ugy is sütés közben emelkedik a tészta.) majd megszórjuk a fahéjjal összeforgatott porcukorral. 180 fokra előmelegitett sütőben kb 40 percig sütjük.Majd mikor kész,még alaposan megszórjuk porcukorral. Jó étvágyat!!!!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése