Hozzávalók!
50 dkg mag nélküli puha aszalt szilva,1 csomag (8)lapos réteslap,20 dkg darált dió,kb,10 dkg olvasztott Ráma sütőmargarin,8 kiskanál méz,2 mokkás kanál fahéj,a tepsi kikenéséhez: 2 dkg Ráma sütőmargarin,a lekenéshez: 1 tojás,a mázhoz: 2 evőkanál tej,2 dkg kakaópor,8 dkg ráma sütőmargarin, 8 dkg cukor,2 evőkanál keményitő.
1.Aszalt szilvát feldaraboljuk,a legjobb ha negyedekbe vágjuk.Egy nedves konyharuhán a réteslapokból négyet-négyet egymásra fektetünk.Felületüket a dióval vastagon behintjük.Erre kerül szétteritve a szilva,majd az egészet olvasztott margarinnal és mézzel mglocsoljuk.
2.A fahéjjal meghintjük,majd feltekerjük,ahogy a piskótatekercset szokás.Sütőpapirral bélelt,vagy margarinnal kikent tepsibe fektetjük.tetejüket a felvert tojással megkenjük.
3.Közepesen forró sütőben (180 fokC:légkeveréses sütőben 165 fok) kb 25 prcig sütjük.
4.A mázhoz valókat kevergetve kis lángon felfőzzük,hülni hagyjuk,majd a kihült rétest megkenjük vele.Csak akkor szeleteljük,amikor a máz már megdermedt rajta.
Bevásárló lista: aszalt szilva,1 csomag 8 lapos réteslap,dió,Ráma sütőmargarin,méz,fahéj,tojás,l liter tej,kakaópor,kristálycukor,étkezési keményitő.
Én máz nélkül készitettem,és egy kicsit másképp.ez az eredeti Ráma recept,nagyon finom!!!!!!
A maradék réteslapból sütöttem egy rúd őszibarackos rétest,nem lett rossz,de tanulságos volt,mert most sütöttem először,és most már tudom,legközelebb hogy csinálom.azért maradék,mert én 12 lapos réteslapot vettem.
50 dkg mag nélküli puha aszalt szilva,1 csomag (8)lapos réteslap,20 dkg darált dió,kb,10 dkg olvasztott Ráma sütőmargarin,8 kiskanál méz,2 mokkás kanál fahéj,a tepsi kikenéséhez: 2 dkg Ráma sütőmargarin,a lekenéshez: 1 tojás,a mázhoz: 2 evőkanál tej,2 dkg kakaópor,8 dkg ráma sütőmargarin, 8 dkg cukor,2 evőkanál keményitő.
1.Aszalt szilvát feldaraboljuk,a legjobb ha negyedekbe vágjuk.Egy nedves konyharuhán a réteslapokból négyet-négyet egymásra fektetünk.Felületüket a dióval vastagon behintjük.Erre kerül szétteritve a szilva,majd az egészet olvasztott margarinnal és mézzel mglocsoljuk.
2.A fahéjjal meghintjük,majd feltekerjük,ahogy a piskótatekercset szokás.Sütőpapirral bélelt,vagy margarinnal kikent tepsibe fektetjük.tetejüket a felvert tojással megkenjük.
3.Közepesen forró sütőben (180 fokC:légkeveréses sütőben 165 fok) kb 25 prcig sütjük.
4.A mázhoz valókat kevergetve kis lángon felfőzzük,hülni hagyjuk,majd a kihült rétest megkenjük vele.Csak akkor szeleteljük,amikor a máz már megdermedt rajta.
Bevásárló lista: aszalt szilva,1 csomag 8 lapos réteslap,dió,Ráma sütőmargarin,méz,fahéj,tojás,l liter tej,kakaópor,kristálycukor,étkezési keményitő.
Én máz nélkül készitettem,és egy kicsit másképp.ez az eredeti Ráma recept,nagyon finom!!!!!!
A maradék réteslapból sütöttem egy rúd őszibarackos rétest,nem lett rossz,de tanulságos volt,mert most sütöttem először,és most már tudom,legközelebb hogy csinálom.azért maradék,mert én 12 lapos réteslapot vettem.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése