Piroska-receptesfüzetéből!!

Piroska-receptesfüzetéből!!

Piroska receptesfüzetéből

Piroska receptesfüzetéből
nyár 2016.

2010. július 25., vasárnap

Pórés csirkemell

Lebőrözünk,kicsontozunk négy közepes nagyságú csirkemellet,és az igy kapott nyolc hús darabot rostjaira merőlegesen egy kissé bevagdossuk.Besózzuk,vagy grillfüszerrel bedörzsöljük,illetve illetve megkenhetjük szójamártással helyette,mert az is izesit.Egy fél napra a hűtőszekrénybe rakjuk,majd a hússzeleteket öt deka vajon szép pirosra sütjük.Közben egy kiló póréhagymát megtisztitunk,zöldjével együtt 7-8 centis darabokra vágunk,és sós vizben 10 percig főzzük,majd leszürjük.Egy tűzálló tálat két deka vajjal kikenünk,az aljára teritjük a pórédarabokat,és ráfektetjük a kisütött húst.A sütés után a serpenyőben maradt vajat két deci tejföllel meg egy tojássárgájával simára keverjük,és a pórés csirkére öntjük.A tetejére öt deka sajtot reszelünk,és a forró sütőben megsütjük.A mártást a póré igy magába szivja,és különlegesen zamatossá válik tőle!
Jó étvágyat!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése