Piroska-receptesfüzetéből!!

Piroska-receptesfüzetéből!!

Piroska receptesfüzetéből

Piroska receptesfüzetéből
nyár 2016.

2010. július 10., szombat

mai ebéd tökfőzelék

Ma tökfőzeléket készitettem ebédre,a tököt legyalultam,két evőkanál olivaolajon,megpiritottam egy kicsi reszelt v.hagymát,majd piritás után,egy kevés pirospaprikával megszórtam,de előtte levettem a tűzről,hogy ne égjen meg a paprika, majd beletettem a gyalult tököt,megföztem a saját levében,közben sóztam,és apritottam bele friss kaprot,ételitesitővel izesitettem még,amikor már ugy gondoltam megfőtt,készitettem habarást,egy evőkanál liszt,tejszin,tej és tejfől keverékéből,majd behabartam,összefőztem,éppen eltaláltam a habarás mennyiségét,nem kellett higitani,amit egyébként tejjel pótoltam volna.Ecetet mi nem teszünk bele.igy finom krémes lesz az ize.főztem hozzá,tojást,és sütöttem ki krokettet.
desszertnek készitettem,darás vanilia pudingot,babapiskótával.
Posted by Picasa

2 megjegyzés:

  1. Imádom a tökfőzeléket!!!! Így ahogy van, már jöhetne is.:)) puszillak

    VálaszTörlés