Ma tökfőzeléket készitettem ebédre,a tököt legyalultam,két evőkanál olivaolajon,megpiritottam egy kicsi reszelt v.hagymát,majd piritás után,egy kevés pirospaprikával megszórtam,de előtte levettem a tűzről,hogy ne égjen meg a paprika, majd beletettem a gyalult tököt,megföztem a saját levében,közben sóztam,és apritottam bele friss kaprot,ételitesitővel izesitettem még,amikor már ugy gondoltam megfőtt,készitettem habarást,egy evőkanál liszt,tejszin,tej és tejfől keverékéből,majd behabartam,összefőztem,éppen eltaláltam a habarás mennyiségét,nem kellett higitani,amit egyébként tejjel pótoltam volna.Ecetet mi nem teszünk bele.igy finom krémes lesz az ize.főztem hozzá,tojást,és sütöttem ki krokettet.
desszertnek készitettem,darás vanilia pudingot,babapiskótával.
desszertnek készitettem,darás vanilia pudingot,babapiskótával.
Imádom a tökfőzeléket!!!! Így ahogy van, már jöhetne is.:)) puszillak
VálaszTörlésKöszi!!!!én meg a krémest!!!!
VálaszTörlés