Piroska-receptesfüzetéből!!

Piroska-receptesfüzetéből!!

2010. július 3., szombat

Csülökpörkölt galuskával,elsején.

Igaz meleg van,de vágytam már egy kis csülökpörköltre,galuskával,egy egész csülköt felkockáztam,másfél nagy vöröshagymát felszeltem,három nagy fokhagymát is,zellert,petruskát is,megpároltam egyszerre,sóztam,kicsit megfőztem őket,majd pirospaprika,3 kiskanállal,de előbb levettem a tüzről,ne égjen meg a paprika,majd beletettem az alaposan megmosott lecsepegtetett húst,alaposan megpiritottam,majd lefőztem a saját levét,és felöntöttem két liter mentes ásványvizzel,sóztam,borsóztam,ételizesitőztem,leveskockáztam egy egészet, és tettem bele 2 kiskanál Édes Annát is,és pici kristálycukrot.Majd három órát főztem,és felengedtem ha kellett.közben elkészitettem a galuskát,fél kg liszt,2 egész tojás,1 dcl tej, és két evőkanál oliva olaj,és só.A tojást elkevertem az olajjal,majd beleöntöttem a tejet,a sót,összekevertem,beleöntöttem a lisztet apránként,és annyi vizet,hogy jó kis galuska tészta legyen,majd forró sós vizben kiszagattam,lapátos szaggatóval,amig elkészültem még ott is folyt rólam a viz,ebben a dög melegben,de úgy kell annak aki ilyenkor NOKEDLIT főz!!!!A "savanyúság"őszibarackot megföztem dzsemnek,és azzal ettük.Mondhatni semmit nem fogytunk!!!!!Jó étvágyat!!!!
Posted by Picasa

2 megjegyzés:

  1. A csülökpörit imádom, most szívesen megkóstoltam volna, főleg a barackdzsemmel, mert még soha nem hallottam ilyet. Viszont elhiszem neked hogy fincsi.Puszi

    VálaszTörlés
  2. Igen,fincsi,én nagyon szeretem a húsokat enni édes gyümölccsel,vagy dzsemmel.

    VálaszTörlés