Piroska-receptesfüzetéből!!

Piroska-receptesfüzetéből!!

Piroska receptesfüzetéből

Piroska receptesfüzetéből
nyár 2016.

2010. június 22., kedd

Rakott karfiol!!!

Ma rakott karfiolt készitettem főételnek,a desszert volt a palacsinta felfújt.
1 fej karfiol,megfözöm sós forró vizben,egy csipet cukrot is teszek bele,piritok zsemlemorzsát,bőven,előbb zsiradék nélkül megpiritom,majd utána öntöm rá az olivát,és keverem össze,mert akkor nem ég meg az olaj.Egy fél literes tejfölt fellazitok tejjel,majd lerakom rétegesen a karfiolt,egy tűzálló tálban,legalulra zsemlemorzsa,majd karfiol,majd tejföl,majd ismét ugyanigy.sütőben kb 30 percig sütöm!majd ha tálalod,lehet még tejföl,vagy joghurt,mi azzal ettük.Jó étvágyat!!!
Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése