mai zöldbableves.

ma zöldbab levest föztünk.
megfelelő mennyiségű vizet teszünk egy fazékba,attól függ mennyi levest akarunk főzni.felapritunk vöröshagymát,fokhagymát,majd beletesszük a vizbe,felforraljuk,és fözzük egy kicsit,már megtisztitottuk a zöldségeket,sárgarépa, gyökér,zeller,némi karalábé,zellerzöld,petruska, ételizesitő,leveskocka ,szép óvatosan beletesszük a fövő vizbe,majd főzzük,majd amikor már félúton van a főzés,akkor beletesszük a feldarabolt zöldbabot is,és főzzük,amig ugy nem gondoljuk,hogy megfelelően puha ahogy szeretjük,közben elkészitjük a rántást,oliva olaj,liszt,pirospaprika,majd ha kész a rántás feleresztjük vizzel,összemelegitjük,és beleöntjük a levesbe,amig összeforr,addig elkészitjük a galuskát,liszt,tojás,kis só,és beleszaggatjuk a levesbe,folytonos keverés mellett.majd egy kicsit főzzük,és lezárjuk a tüzet,majd lefedjük,és állni hagyjuk.
Posted by Picasa

Megjegyzések