Ma juhtúros pogácsát sütöttem.

Juhtúros pogácsa,hozzávalók:
35 dkg lisztet használtam,fele teljeskiörlésű,fele fehér liszt.
kb.20 dkg liga margarin,
1 tojás,
20 dkg juhtúró,
1 teáskanál só,és egy kiskanál kristálycukor a lisztbe keverni.
0,5 dcl tej,
kis pohár tejföl,
2 dkg élesztő,
1 kockacukor,az élesztő futattáshoz.
Kettő tepsivel sütöttem,az egyik tepsit sajttal megszórtam a másikat nem.
Felfuttatom az élesztőt,és közben összeállitom a tésztát.
Egy tálba beleöntöm a lisztet,beleszórom a sót,a cukrot,beleteszem a vajat,de előbb kockára vágom,mert kézi dagasztó keverőt használtam,majd bele keverem a juhtúrót,a tojást,a tejfölt,és a felfutatot élesztőt,a dagasztóval összekeverem,majd a végén kézzel szép kerekre dagasztom még.Folpackba csomagolom,egy éjszakára beteszem a hütőbe,majd másnap reggel,kiveszem,kicsomagolom a folpackból,hogy ne kapjon gőzt,tálba teszem,hagyom hogy felvegye a helyiség hőmérsékletét,majd átgyúrom,és még kb.20-30 percig hagyom,hogy újra megkeljen,majd lisztezett deszkán kisodrom,ujjnyi vastagságúra,akár késsel,akár pogácsa szaggatóval,bevagdosom,és kis méretű szaggatóval kiszaggatom.a tepsiben még hagyom kelni,kb 30 percig,hideg tejjel kentem meg a tetejét,és reszelt sajttal megszórtam,de csak az egyik tepsit.Előmelegitett sütőbe teszem,és kb 20-25 perc alatt megsül,figyelem mellett.Frissen jól belaktunk!!!!Jó étvágyat!!!!Megtaláltam honnan szedtem a receptet.Limarától,
de a méretet változtattam.és kibővitettem a hogyant.
Posted by Picasa

Megjegyzések

  1. lehet hogy megcsinálom, de sima túróval mert a juhos dolgokat nem szeressem. puszi

    VálaszTörlés
  2. Köszi Erika.
    Annyi lett,hogy még mindig van belőle.
    puszi.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése