hagymás lepény.Gizikétől kicsit másképp.

Nagyon régóta készülők arra ,hogy elkészitsem Gizike, hagymás lepényét,végre sor került rá,és elkészitettem.mondhatom nagyon finom lett.egy kicsit változtattam rajta annyiban,hogy a hagymához pároltam cukkinit is,kicsit tompitva a nagyon erős hagyma izt,és édes bor helyett,édes pezsgőt használtam,mivel nem volt itthon.bor,viszont volt itthon 3 dcl-es édes pezsgő.
Hozzávalók:Gizike szerint:
3 db nagyméretű vöröshagyma,és egy cukkini,vagy amennyit akarunk.a cukkinit azt én raktam bele,az eredetiben nincs.
5 dkg margarin
(én oliva olajat használtam)
3 teáskanál kakkukfű/nem volt itthon/nekünk nem hiányzott.
só,örölt fehérbors,3 teáskanál cukor,
5 evőkanál édes fehérbor,
15 dkg mascarpone,15 dkg reszelt sajt,én trappistát használtam.
1 db tojás,
1 csomag leveles tészta.


Elkészités:
A hagymát vékonyan felszeletem,majd egy serpenyőben a margarinnal,vagy olivaolajjal,elkezdem párolni.Közben sózom,borsozom,és megszórni izlés szerint kakukkfűvel.
Majd amikor kicsit megpárolodott,akkor beleteszem a meghámozott karikára vágott cukkinit,és párolom tovább,majd rászorom a cukrot,és jól összekeverem.
Végül ráöntöm a bort(én a pezsgőt) és fedő alatt tovább párolom.Ha már elpárolgott a leve,a fedőt levéve állandó keverés mellett addig párolom amig szép szint nem kap.mivel én tettem bele cukkinit,nem nagyon piritottam,csak kicsit.
A leveles tésztát kitekerve a papirral együtt beleteszem egy tepsibe.
A mascarponét sózni és simára keverni az egész tojással,majd a leveles tésztára egyenletesen rásimitani,reszelt sajttal jól meszórni.A sajt tetejére rákanalazni a megpárolodott hagymát,vagy(a hagymás cukkinit),és a tetejét szintén jól megszórni reszelt sajttal.Előmelegitett sütőben közepes lángon szép pirosra sütni.Ez gázsütőben kb.30 perc,folyamatos figyelés mellett,nehogy megégjen.Jó étvágyat!!!!!!!!!!!Valóban nagyon finom.Epések vigyázanak!!!!Inni kell valamit utána,az biztos.ki mit szeret!!!!!!!!!!!!!
Posted by Picasa

Megjegyzések

  1. Nagyon guszta lett a lepényed, és remek ötlet a cukkini benne. Én is kifogom így próbálni, ha már lesz saját cukkinim. Örülök, hogy nektek is ízlett.
    Puszillak Gizi

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése