JUHTÚROS-BURGONYÁS BARÁTFÜLE

Hozzávalók:

60-65 dkg gyúrt tészta,A derelye tészta receptje megtalálható,a listában.
25 dkg juhtúró,
40 dkg burgonya,
1 késhegynyi örölt bors,
1 dcl tejföl,
8 dkg húsos szalonna,
1/2 tojás a ragasztáshoz,só.

Elkészités:

A tésztát vékonyan kinyújtjuk és a felére,
4 cm távolságra,dió nagyságú halmokat rakunk áttört,
főtt burgonya és juhtúró keverékből,amit borssal füszereztünk.
A töltelékek közti részt megkenjük a tojással,a tészta másik
oldalát ráhajtjuk,jól összenyomkodjuk,hogy összeragadjon,és
derelyevágóval rombusz alakúra vágjuk.
Sós vizben kifőzzük,leszürjük és kiolvasztott szalonnakockák zsirján átforgatva,tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Jó étvágyat!!!!!!!!!!



Megjegyzések