Piroska-receptesfüzetéből!!

Piroska-receptesfüzetéből!!

Piroska receptesfüzetéből

Piroska receptesfüzetéből
nyár 2016.

2010. április 5., hétfő

Jó tanács halakhoz.

Húsa teljes értékű fehérjékben gazdag és általában kevés zsirt tartalmaz.
Mindig alaposan nézzük meg milyen halat vásárólunk.
Ha nem élő állatot veszünk,gyöződjünk meg róla,hogy
friss e az áru.
A friss hal szeme kidülled,pikkelyei erősen tapadnak testéhez,húsa kemény.
Szaga semmiképpen nem lehet visszataszitó.
A halat minél hamarabb el kell késziteni,mert gyorsan romlik.
A hűtöszekrényben sem áll el egy napnál tovább.
A fagyasztással is vigyázni kell,hiszen ha nem élő állatot vásárolunk
nem tudhatjuk,mikor fogták.
Előfordulhat,hogy már eladás előtt is fagyasztották.
Az igazi magyaros halászlé annál finomabb,minél többfajta
halból készül.
Lehet benne keszeg,ponty,harcsa,kecsege,angolna,egyedül a süllőt nem javasolják a szakértők,mert nagyon hamar szétfő.
A halászlé soha ne legyen hig,ha mégis túl vizesre sikerült a lé,pár szem krumplit belefőzve sürithetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése