Jó tanács halakhoz.

Húsa teljes értékű fehérjékben gazdag és általában kevés zsirt tartalmaz.
Mindig alaposan nézzük meg milyen halat vásárólunk.
Ha nem élő állatot veszünk,gyöződjünk meg róla,hogy
friss e az áru.
A friss hal szeme kidülled,pikkelyei erősen tapadnak testéhez,húsa kemény.
Szaga semmiképpen nem lehet visszataszitó.
A halat minél hamarabb el kell késziteni,mert gyorsan romlik.
A hűtöszekrényben sem áll el egy napnál tovább.
A fagyasztással is vigyázni kell,hiszen ha nem élő állatot vásárolunk
nem tudhatjuk,mikor fogták.
Előfordulhat,hogy már eladás előtt is fagyasztották.
Az igazi magyaros halászlé annál finomabb,minél többfajta
halból készül.
Lehet benne keszeg,ponty,harcsa,kecsege,angolna,egyedül a süllőt nem javasolják a szakértők,mert nagyon hamar szétfő.
A halászlé soha ne legyen hig,ha mégis túl vizesre sikerült a lé,pár szem krumplit belefőzve sürithetjük.

Megjegyzések