Piroska-receptesfüzetéből!!

Piroska-receptesfüzetéből!!

Piroska receptesfüzetéből

Piroska receptesfüzetéből
nyár 2016.

2010. április 7., szerda

Gyors sütemény:Mákos-almás piskótatorta.

Hozzávalók kb.12 szelethez:

4 savanykás alma(kb.40 dkg)
3 evőkanál citromlé
5 tojás
18 dkg cukor
1 zacskó vaniliás cukor
18 dkg liszt
10 dkg darált mák
10 dkg darált mogyoró
15 dkg porcukor
2 evőkanál rum,(vagy más alkohol)
1,5 dcl krémföl
3 dkg piritott,apritott mandula

Elkészités:

A meghámozott almát lereszeljük,majd 2 evőkanál citromlével meglocsoljuk.
A szétválasztott tojások fehérjét 6 evőkanál jéghideg vizzel és a kétféle cukorral kemény habbá verjük.
A lisztet a mákkal,a darált mogyoróval és a reszelt almával összekeverjük.
A tojássárgákat a HABBA dolgozzuk,majd hozzáadjuk a mákos-mogyorós reszelt almát.
A tojáshabos masszát sütőpapirral kibélelt 26 cm-es,kapcsos tortaformába simitjuk,és előmelegitett sütőben,200 fokon (gáztüzhelynél 3-as fokozaton) kb 30 percig sütjük.
Rövid ideig a formában hülni hagyjuk,majd a karimát eltávolitjuk.A piskótát rácsra boritjuk,és teljesen kihütjük.
A cukormázhoz a porcukrot a citromlével és a rummal simára kikeverjük,majd egyenletes rétegben a tortára simitjuk.Krémföllel és piritott mandulával diszitve kináljuk.

Elkészitési idő kb.50 perc.
Jó étvágyat!!!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése