EGYTÁLÉTELEK

Hozzávalók:

40 dkg marhalapocka,
1 nagy fej hagyma,
2 evőkanál olaj,
1 késhegynyi őrölt bors,
1 erőleveskocka,
20 dkg konzerv gombafej,
20 dkg mirelit zöldbab,
20 dkg konzervkukorica,
12 dkg rizs,só,
2 nagy paradicsom,
1/2 csomó petrezselyemzöld.

Elkészités:
Az olajban megfutattjuk az összevágott hagymát.
Rátesszük a csikokra vágott húst és zsirjára piritjuk.
Megsózzuk,megborsozzuk és a kockából készitett levessel felöntve,
fedő alatt pároljuk.
Ha a hús majdnem puha,beletesszük a rizst,
a mirelit zöldbabot.
A kész ételhez hozzákeverjük a konzerv gombafejet,
a kukoricát és a meghámozott,magtalanitott,
kockára vágott paradicsomot.

Jó étvágyat!!!!!


TARHONYÁS SZALONNÁS LECSÓ

Hozzávalók:

20 dkg kolozsvári szalonna,
1 nagy fej hagyma,
40 dkg zöldpaprika,
40 dkg paradicsom,
1 kávéskanál pirospaprika,
16 dkg tarhonya,só.

Elkészités:

A csikokra vágott,kiolvasztott húsos szalonnán
kissé megpiritjuk az összevágott hagymát.
Hintsük meg pirospaprikával,és adjuk hozzá
a felszeletelt zöldpaprikát és paradicsomot.
Sózzuk meg,majd 6-8 perc párolás után
tegyük bele a tarhonyát is és fedő alatt pároljuk
készre az ételt

Jó étvágyat!!!!!!!!!

Megjegyzések