Piroska-receptesfüzetéből!!

Piroska-receptesfüzetéből!!

Piroska receptesfüzetéből

Piroska receptesfüzetéből
nyár 2016.

2010. április 22., csütörtök

Derelye tészta

Hozzávalók:

50 dkg liszt,
egy egész tojás,és egy sárgája/a fehérjét kenésre félretesszük/
kevés só,
viz.

Elkészités:

A lisztből egy egész tojásból,és egy sárgájából kevés sóval és vizzel,
kemény tésztát gyúrunk.
Két cipóba formázzuk,és az egyik cipót kissé megzsirozzuk,hogy ki ne száradjon,
amig a másikkal dolgozzunk.
Az egyik cipót vékonyra kinyújtjuk,középen behajtjuk,és a közepét
megjegyezzük,majd kihajtjuk,és megtöltjük,amivel akarjuk.
A tojásfehérjével a töltelék közötti tésztát megkenjük,és a
másik felét ráhajtjuk,majd összenyomkodjuk,hogy összeragadjon.
Derelyevágóval kockára vágjuk.
A másik cipóval hasonlóképpen járunk el.
A tésztát jól kifőzzük.
Bármilyen töltelék,bármibe forgatjuk.
Sok sikert!!!!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése